Ultimate magazine theme for WordPress.

Backpacken, zo doe je dat

1.543

Altijd al willen backpacken, maar geen idee waar je moet beginnen? Lees dan vooral aandachtig verder; met onderstaande tips en adviezen wordt het je namelijk gemakkelijker gemaakt. Kies je bestemming, boek dat ticket, pak die rugzak en gaan met die banaan. Je avontuur kan beginnen, want waarom nog langer wachten? Van afstel komt uitstel en hoe zonde zou het zijn als je uiteindelijke die reis nooit maakt? Dat mag je zo klaar als een klontje niet laten gebeuren!

 

Plan niet alles tot in detail

Bij backpacken draait het om het avontuur. Boek dus niet van tevoren al alle overnachtingen en tickets, maar boek alleen het eerste vliegticket naar je startbestemming en de eerste paar overnachtingen. Bij aankomst kijk je wel verder. Niet alleen maakt dit je reis avontuurlijker, het is daarnaast vaak ook een stuk goedkoper om ter plekke je vervoer en accommodaties te boeken. Wat je wel voor vertrek kunt doen, is het uitstippelen van een globale route. Beslis welke bestemmingen en bezienswaardigheden je écht wilt zien en laat je hier tijdens je reis door leiden.

 

Efficiënt inpakken maakt het verschil

Het inpakken begint met het aanschaffen van een goede rugzak. Bij het kopen van een kwalitatieve backpack draait het niet om het besparen van geld, maar écht om de kwaliteit. Een rugzak van goede kwaliteit draagt een stuk gemakkelijker en beschermt je spullen het best. Mocht je toch niet veel geld willen uitgeven aan een goede tas, koop er dan een tweedehands of leen er een van iemand die regelmatig reist. Naast de kwaliteit van de backpack is de inhoud van belang. Zoek uit wat je écht nodig hebt; dit is minder dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Door zo min mogelijk mee te nemen behoed je jezelf van rugpijn door een te grote hoeveelheid kilo’s én voorkom je dat je niet over het maximale aantal kilo’s, dat de luchtvaartmaatschappij hanteert, heengaat.

 

Sluit een goede reisverzekering af

Dit spreekt misschien voor zich, maar is daarom niet minder belangrijk. Een ongeluk zit in en klein hoekje en ziek worden doen we allemaal. Een goede reisverzekering is daarom van essentieel belang. Kies uit een doorlopende reisverzekering, een kortlopende reisverzekering – deze kun je afsluiten voor maximaal 21 dagen – of een globetrotterverzekering. Deze laatste is voor een backpacker waarschijnlijk de beste keus. Een globetrotterverzekering kun je afsluiten wanneer je langer dan 60 dagen in het buitenland wenst te verblijven en geldt daarnaast ook wanneer tijdens je reis een bijbaantje neemt of vrijwilligerswerk doet.

 

Laat je reisgids los

Natuurlijk komt een reisgids goed van pas wanneer je even niet meer weet wat je volgende bestemming dient te zijn, let erop er echter op dat je hele reis van dit boekje laat afhangen. Gebruik je reisgids echt alleen als extra hulpmiddel. Bedenk zelf waar je naartoe wilt of laat andere backpackers of locals om je heen je inspireren – zij kunnen je vaak over de beste plekken adviseren.

 

Vertrouw op je gevoel

Last but not least, vertrouw op je eigen gevoel. Wanneer jij je niet prettig voelt binnen een bepaalde situatie, ga dan weg. Vaak zegt je gevoel dat de stand van zaken niet helemaal klopt, soms is dit dan ook echt zo. Probeer daarnaast echter wel het avontuur zoveel mogelijk aan te gaan, laat je angst je niet belemmeren binnen je reis. Je intuïtie weet vaak vrij goed wanneer iets wel of niet goed zit. Een beetje bang zijn – vooral tijdens je eerste backpackreis – is bovendien echt niet zo vreemd. Boek die backpackreis dus maar snel!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.