Ultimate magazine theme for WordPress.

Wat zijn de best bereikbare luchthavens in Europa?

1.889

Wanneer je op de luchthaven bent aangekomen van je vakantiebestemming wil je het liefst zo snel mogelijk door naar je accommodatie. Het is dan fijn dat de luchthaven waarop je geland bent enigszins goed bereikbaar. Zeker wanneer je met kinderen op reis bent of als je er maar kort de tijd hebt. Het is dan fijn als het niet al te lastig is om vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad te komen.

Echter leert de ervaring helaas dat het op verschillende luchthavens toch erg lastig is om vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad te komen. En meestal heb je de meeste behoefte wanneer je geland bent om zo snel mogelijk naar je hotel te gaan. Wij hebben daarom de best bereikbare luchthavens in Europa voor je geselecteerd.

 

Snel naar het centrum

Vlieg naar Nice wanneer je geen zin hebt in een lange reis van de luchthaven naar het centrum van de stad. Als je de trein pakt naar het centrum doe je er maar 5 minuten over om in het centrum van de stad te komen. Het treinstation Nice St. Augustin is te voet gemakkelijk te bereiken.

Op de luchthavens van Frankfurt Airport, Birmingham en Düsseldorf ligt het treinstation direct bij de luchthaven. Waardoor je met de trein erg snel in het centrum van de stad bent. Van de luchthaven van het Canarische eiland Lanzarote pak je gemakkelijk en snel een intercity bus die je binnen 10 minuten naar de stad brengt.

 

Bereikbaarheid

Er zijn ook nog andere steden die een goede bereikbaarheid hebben van de luchthaven naar de stad. Wie weet brengen we je met de volgende steden nog wel op een idee voor je volgende citytrip. Krakau, Brno, Bergamo, Florence, Venetië, Cagliari en Catania. Maar denk ook aan Zurich, Kopenhagen, Bologna, Porto, Manchester en Marseille. Als je op zoek bent naar snelle en goedkope transfer horen Brno, Warschau Chopin, Praag, Krakau maar ook Malaga, Nice, Lanzarote en Milaan Linate op het lijstje. Wanneer je land op Gibraltor Airport is de ligging zo dichtbij dat je kunt lopen naar Main Street. Tevens liggen de luchthavens van bijvoorbeeld Toulouse, Edinburgh, Lissabon, Napels, Luxemburg, Ibiza, Boekarest, Tallinn en Pisa op minder dan 10 kilometer van de stad.

 

Slechte bereikbaarheid

Ook zijn er luchthavens met een slechte bereikbaarheid ondanks dat hun naam soms anders doet vermoeden. Voorbeelden hiervan zijn London Stansted en Stockhol Skavasta waarbij je nog heel wat kilometers moet reizen om de stad te kunnen bereiken. Vanaf de Luchthaven Parijs-Vatry in Parijs kost het je nog twee uur om naar het centrum van de stad te komen. In Oslo bevinden zich drie luchthavens die allen een groot eind bij de stad vandaag liggen.

Probeer Frankfuhrt Hahn te vermijden als je op zoek bent naar goede bereikbaarheid. Belfast Airport ligt maar zo’n 20 kilometer van het centrum maar je bent toch nog een uur met een bus onderweg. Voor een transfer vanaf Bordeaux Merignac, Milaan Malpensa, Palerma en Tenerife Zuid moet je rekening houden met extra reistijd. Vooral de luchthavens in Londen zijn een kleine nachtmerrie aangezien er zes zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.