Ultimate magazine theme for WordPress.

De beste deals krijgen voor hotels en resorts? Zo doe je dat!

242.655

Wil jij de beste deals scoren als het gaat om het boeken van het hotel of resort? Natuurlijk! Maar hoe je dat doet, lees je hier. Het zal je misschien niet nieuw in de oren klinken maar het gaat er bij het boeken van jou verblijf om wanneer je boekt. Zo wil iedereen ruim van tevoren zijn als het gaat om het boeken van zijn of haar vakantie. Zo kun je met een gerust hart genieten van de voorpret. Maar: vaak is dit niet de handigste keuze als het over geld gaat. Zo zijn last minutes altijd zeer voordelig, dat is niets nieuws, maar er zijn ook andere – strategische – manieren om te boeken.

Het lijkt soms op hogere wiskunde als je moet uitvissen wanneer je nu het beste kunt boeken om zoveel mogelijk geld te besparen. Toch is het mogelijk om op een kinderlijk makkelijke manier wat meer geld over te houden.

Tips and tricks

Geen enkel hotel wil lege kamers. Wacht dus zo lang mogelijk met boeken zodat de aanbieders met hun prijzen flink gaan dalen. Ja: de voorpret is korter en de stress net iets groter maar je kunt hier echt flink geld op besparen.

Ben je bewust van het verschil tussen toeristische resorts en zakelijke hotels. Zo verlagen zakelijke hotels over het algemeen hun prijzen 3 weken voor een gewenste overnachting. (Dus: wil jij eind februari ergens overnachten boek dan in/na de eerste week van die maand). Omdat toeristen van resorts veel eerder hun reis boeken, verlagen toeristische resorts hun prijzen (al) 3 maanden voor jou gewenste overnachting. Is een bepaald hotel dus helemaal ‘hot’ in eind juli/begin augustus boek dan niet eerder dan april.

Durf je het aan; ga dan voor de ‘echte’ last minutes. Deze zijn altijd voordeliger.

Ook zijn er nog altijd mensen die pas na aankomst in het land van bestemming een overnachting zoeken. Dit is ten zeerste af te raden. Op dat moment ben je echt de zwakste schakel en weten hotels en resorts dat je vrijwel nergens meer terecht kunt en kunnen ze zeer hoge – en soms zelfs belachelijke – prijzen hanteren.

Bespaar niet op belangrijke dingen

Natuurlijk is het drukken van uitgaven een heerlijk gevoel. Des te meer geld heb je immers te besteden als je eenmaal op jou prachtige bestemming bent aangekomen. Maar bespaar niet op zaken die er echt toe doen. Zo is een reservering op basis van kosteloos annuleren een echte aanrader. Mocht er iets gebeuren; dan ben je tenminste niet al je geld kwijt voor een vakantie die je niet kunt vieren. Deze reserveringen zijn overigens niet heel duur – je zal maximaal zo’n 10% meer kosten hebben inclusief deze boeking.

 

Laat je niet voor de gek houden

De plaatjes van prachtige, luxe hotelkamers met kingsize-bedden, uitgestalde cocktails en bloemblaadjes die over het bed gestrooid zijn spreken bij enthousiaste toeristen nogal eens tot de verbeelding. Echter is dit een weergave van dé beste kamer, in dé beste toestand met dé beste foto-bewerking. Check dan ook altijd goed tijdens het boeken om wat voor kamer het gaat. Anders kom je al snel terecht in een standaardkamer die niks weg heeft van dat glamour-verblijf waarvoor jij gevallen bent.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.