Ultimate magazine theme for WordPress.

De veiligste vakantielanden op een rijtje

1.327

Veiligheid gaat voor alles. Dat geldt ten minste voor het merendeel van de vakantiegangers. Je wilt namelijk niet dat je iets gebeurt tijdens je vakantie. Vandaar dat het slim is om er voor het boeken even naar te kijken of je beoogde bestemming wel zo veilig is. Welke landen zijn het veiligst binnen Europa? En welke buiten Europa? Naar welke landen kun je gerust afreizen als backpacker? Of als vrouw? En welke landen kun je het best absoluut vermeiden? Lees en leer.

De veiligste vakantielanden binnen Europa

Dicht bij huis staat niet altijd gelijk veilig. Ook binnen Europa ben je namelijk niet in elk land volkomen zeker van je veiligheid. Wil je onbezorgd van je vakantie kunnen genieten of luchthartig kunnen rondreizen binnen Europa? Boek dan vooral een ticket naar een van de volgende vijftien bestemmingen:

Portugal

Mallorca

de Canarische eilanden

Oostenrijk

Zwitserland

Tsjechië

Slovenië

Schotland

Ierland

IJsland

Lapland

Noorwegen

Zweden

Finland

Denemarken

De veiligste verre vakantielanden

Verre reizen worden steeds goedkoper én populairder. Ook op een verre reisbestemming wil je je echter volkomen veilig voelen. Zo hoef je – buiten die lange vliegreis – nergens meer bang voor te zijn. Vandaar hierbij een lijst met een selectie van verre vakantielanden in Azië, Oceanië, Afrika, Zuid-Amerika en Noord-Amerika waar je met een gerust hart naartoe kunt reizen.

 

Maleisië

Japan

Mongolië

China

Nieuw-Zeeland

Australië

Marokko

Zuid-Afrika

Namibië

Mauritius

Peru

Chili

Suriname

Argentinië

Canada

De veiligste vakantielanden om in te backpacken

Backpacken; het met als enige uitrusting een rugzak de wijde wereld intrekken. Op zich al een redelijk spannende en uitdagende onderneming. Toch doen vooral veel jongeren dit graag. Je kunt je echter wel voorstellen dat dit misschien niet de aller veiligste manier van reizen is. Onderstaande landen zijn daarentegen toch vrij veilig voor de avontuurlijke backpacker onder ons.

Australië

Nieuw-Zeeland

Vietnam

Hong Kong

Bhutan

Zuid-Korea

Swaziland

Israël

Costa Rica

Nicaragua

Argentinië

Chili

Uruguay

De Verenigde Staten

Canada

 

Veilig alleen op reis als vrouw

Hier in Nederland zijn we behoorlijk geëmancipeerd en kun je als vrouw min of meer te allen tijden veilig over straat. Dit geldt helaas bij lange na niet voor ieder land. In menig vakantieland zul je als vrouw op je hoede moeten zijn, vooral wanneer je hier in je eentje ronddwaalt. Is het echter toch je hartenwens om als vrouw alleen op reis te gaan? Boek dan vooral een ticket naar een van onderstaande landen.

 

Thailand

Vietnam

Costa Rica

Japan

Australië

Canada

Noord-Amerika

Zweden

Ierland

Argentinië

Chili

Uruguay

Maleisië

Guatemala

Belize

 

Vakantielanden die je beter kan vermijden

Het is voor wanneer je op zoek bent naar je volgende reisbestemming niet alleen handig om ervan op de hoogte te zijn welke landen veilig zijn om naartoe te reizen, het komt ook zeker van pas om te weten welke landen absoluut niet veilig zijn. Onderstaande landen kun je beter niet alleen mijden omdat er regelmatig gewapende conflicten plaatsvinden, maar ook ten goede van je gezondheid blijf je hier beter weg. Nu kun je deze landen tijdens je zoektocht alvast overslaan.

 

Afghanistan

Syrië

Irak

Jemen

Somalië

Zuid-Soedan

Centraal Afrikaanse Republiek

Libië

Mali

Het oosten van de Oekraïne

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.