Ultimate magazine theme for WordPress.

Dit moet je doen wanneer je ziek wordt op vakantie

919

Ziek worden tijdens je zuurverdiende reis of vakantie; niemand zit erop te wachten. Toch kan het gebeuren. Het is zelfs zo dat de kans op ziekte tijdens je vakantie groter is dan dat je ziek wordt wanneer je thuis bent. Niet zo vreemd, aangezien je je in een totaal vreemde omgeving bevindt waar de hygiëne en het eten vaak enorm verschillen van thuis. Desondanks hoopt niemand dat hij kostbare vakantiedagen in een buitenlands bed door zal moeten brengen. Wanneer dit wel gebeurt, raak dan echter niet gelijk in paniek; volg onderstaand advies op en het komt wel goed!

Laat het thuisfront weten dat je ziek bent

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar wordt toch vaak overgeslagen. Toch is het zeker van belang iemand aan het thuisfront ervan op de hoogte te stellen dat je ziek bent wanneer je je in het buitenland bevindt – ook wanneer je niet alleen bent. Zo is er altijd iemand in het thuisland van de situatie op de hoogte en kan diegene eventueel hulp bieden vanuit thuis. Niet geheel onbelangrijk dus om deze raad op te volgen.

Maak het jezelf comfortabel

Je wordt er waarschijnlijk niet alleen sneller beter van, maar het is ook gewoon fijn. Gun jezelf dus, wanneer je ziek wordt tijdens je reis of vakantie, wat extra comfort. Boek bijvoorbeeld een privékamer met comfortabel bed, haal geschikt voedsel naar je verblijf en zorg ervoor dat je een filmpje kan kijken of een boek kan lezen wanneer je niet aan het slapen bent. Genoeg rust nemen is van essentieel belang voor je herstel, dit doe je vanzelfsprekend het gemakkelijkst in een prettige en comfortabele omgeving.

Haal hulp in het vakantieverblijf

Wanneer je ziek wordt in het buitenland doe je er verstandig aan iemand om hulp te vragen. Of dit een reisgenoot is, een betrouwbaar iemand die je tijdens je vakantie hebt leren kennen of een professionele dokter. Een beetje extra hulp kan ervoor zorgen dat je sneller weer op de been bent. Wacht er vooral niet te lang mee om een bezoekje aan het lokale ziekenhuis of een dokterspost te brengen; inheemse ziektes, ander voedsel en een afwijkende hygiëne kunnen namelijk ziektes veroorzaken die je in eigen land niet snel tegenkomt.

Zorg voor de juiste medicijnen

Sla voorafgaand aan je reis of vakantie een verscheidenheid aan medicijnen in die veel voorkomende aandoeningen en ziektes van de plaats van bestemming kunnen genezen. Mocht je toch iets oplopen waar je geen medicijnen voor in je eerstehulpdoosje hebt, breng dan even een bezoekje aan de lokale apotheek of drogist óf vraag iemand om de benodigde medicijnen voor je op te pikken. Zonder medicijnen zal er namelijk meer tijd overheen gaan voordat je weer gezond van je vakantie kunt genieten.

Bereid je ook van tevoren goed voor

Een goede voorbereiding maakt het verschil. Dat je ziek wordt tijdens je reis heb je meestal niet in eigen hand, een snel en soepel herstel vaak wel. Onderzoek daarom voor vertrek even welke ziektes en aandoeningen er veel voorkomen op je reisbestemming en welke gezondheidsrisico’s jij persoonlijk ter plekke loopt. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je je eventueel tegen deze ziektes beschermen met behulp van vaccinaties of hulpmiddelen. Zorg er als laatste voor dat je een goede reisverzekering afsluit die alle kosten dekt die je in het buitenland voor je gezondheid maakt. Je wenst natuurlijk niet naast een aantal verspilde vakantiedagen ook nog eens een hoge rekening te hoeven incasseren.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.