Ultimate magazine theme for WordPress.

Dit neem je mee wanneer je lang op reis gaat

1.369

Wanneer het dan eindelijk zo ver is en die lange reis na lang te hebben gewacht om de hoek staat, kan het inpakken beginnen. Voor het merendeel van alle ambitieuze reizigers geen leuke klus. Aangezien je voor lange tijd van huis blijft, maar toch alles bij je wenst te hebben dat van pas zou kunnen komen, kan het inpakken van je tas of koffer voor een langdurige reis nogal een uitdagende opgave zijn. Niet getreurd, met onderstaande tips kom je al een heel eind. Zo heb je die klus zo geklaard!

Koffer of rugzak?

De eerste keuze die je zult moeten maken, is of je een rugzak of een koffer meeneemt? Vooral voor wanneer je rondreist, is de rugzak waarschijnlijk de betere keus. Een rugzak is vaak gemakkelijker te dragen – voornamelijk wanneer je je over moeilijk begaanbare wegen voortbeweegt – en is bovendien gemakkelijker op te bergen. Een ander voordeel van een rugzak, waar velen niet van op de hoogte zijn, is dat deze vaak als eerste op de bagageband terecht komt. Zo ben je een van de eerste die kan vertrekken van het vliegveld en kun je snel aan je reis beginnen.

Pak zo licht mogelijk

Probeer zo licht mogelijk te pakken. Natuurlijk is het van belang dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt tijdens je reis, maar je wilt niet de ganse tijd met een loodzware tas of koffer lopen sjouwen. Daarnaast wil je het liefst voorkomen dat je over de maximale kilo’s, die je luchtvaartmaatschappij hanteert, heen gaat. Zoek uit wat je écht nodig hebt voor de duur van je reis en voor de bestemming waar je naartoe gaat en pak alleen het hoognodige in. Verder wil je natuurlijk ook wat ruimte overhouden voor eventuele souvenirs die je onderweg inslaat.

Neem niet je gehele garderobe mee

Zelfs wanneer je graag mooie plaatjes op social media plaatst en daarbij in een net zo fraaie outfit wenst te floreren, dan nog wordt het je aangeraden vooral niet je gehele garderobe mee te zeulen. Veel slimmer is het om een hoeveelheid kleding voor maximaal drie weken mee te nemen en daarbij ter plekke een wasgelegenheid op te sporen. Neem ook niet te veel schoeisel mee; één paar sneakers, één paar slipper, één paar wandelschoenen en eventueel één paar hakken – voor de dames – is voldoende.

Deze items mogen niet ontbreken

Wie niet sterk is moet slim zijn. Neem daarom items mee die zowel ruimte als kilo’s besparen. Schaf bijvoorbeeld een sneldrogende handdoek aan. Deze droogt snel na gebruik en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Ook een sjaal komt goed van pas. Deze sla je om je heen wanneer je het koud krijgt of gebruik je als bescherming tegen de zon. Zorg er daarnaast voor dat je alle benodigde financiële middelen, administratie, elektronica, medicijnen en basisuitrusting op zak hebt. Maak van tevoren een lijst met hoognodige items die absoluut niet mogen ontbreken.

Deze items kun je beter thuislaten

Gebruik als ezelsbruggetje voor wat je beter thuis kan laten; ‘wat kan ik ter plekke gemakkelijk aanschaffen?’. Denk hierbij aan items als shampoo, deodorant et cetera. Neem alleen kleine reisformaatjes van deze verzorgingsartikelen mee, zodat je wel altijd een beetje bij de hand hebt. Verder genieten velen van ons ook maar al te graag van een goed verhaal tijdens een lange reis. Helaas wegen boeken veel en eisen ze een behoorlijke hoeveelheid plek op. Neem daarom in plaats van een stapel boeken een e-reader mee. Houd deze en bovenstaande tips in gedachte en het inpakken wordt een eitje.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.