Ultimate magazine theme for WordPress.

Hoe kun je de beste prijs voor het hotel scoren?

573

Je hebt net je goedkope vliegtickets gescoord naar je mooie vakantiebestemming met onze tips. Nu is de volgende stap om op zoek te gaan naar een leuk hotel en het liefst ook voor een goede prijs. Net als met de prijzen van de vliegtickets verschillen de prijs van hotels ook enorm. Het is het daarom ook zeker waarom om enige tijd te steken in het uitzoeken voordat je een hotelovernachting gaat boeken. Tips over hoe je voor de beste prijs een hotel kunt scoren zijn daarom nooit verkeerd. In dit artikel zullen we je meer vertellen hoe je het beste op zoek kan gaan naar de beste deal voor je hotel. Want de hotelmarkt is een grote en geen transparante markt waar met het nodige speurwerk toch nog op de prijs bespaard kan worden.

Last minute boeken

Net als bij de vliegtickets van de luchtvaartmaatschappijen hebben de hotels er niets aan als niet alle kamers bezet zijn. Je zou dan ook verwachten dat hotels last minute hele aantrekkelijk kamerprijzen aanbieden. Maar in de praktijk wordt dit door de hotels niet gedaan. Dit komt doordat als deze indruk gewekt wordt door het hotel dat iedereen altijd zal wachten met het hotel en dit pas last minute zal doen wanneer dit goedkoper is. Daarom heeft het vaak geen zin om tot het laatste moment te wachten met het boeken van je hotelovernachting. Zo loop je ook nog eens het risico dat hotel volgeboekt is. En er is zelfs een grote kans wanneer het hotel nog maar enkele kamers beschikbaar heeft dat ze de prijzen zullen verhogen. Om dit te voorkomen ga niet wachten op last minute deals. Je zou wel een hotelkamer kunnen boeken met gratis annuleren. Dan kun je vlak voor je reis in de gaten houden of de prijs van je kamer eventueel nog omlaag is gegaan. Als dit het geval is kun je je kamer gratis annuleren en een goedkopere kamer boeken.

Hotels vergelijken

Er zijn verschillende hotel vergelijkingssites wanneer je op google gaat zoeken. Zo is booking.com een populaire site wanneer je op bent naar een accommodaties. Hier is het aanbod groot en alles is heel overzichtelijk doordat je in een oogopslag kunt zien of het hotel voldoet aan je wensen. Daarnaast heeft de site een soepel annuleringsbeleid wat zoals hierboven aangeven handig kan zijn als de accommodatie vlak voor vertrek toch goedkoper is geworden. Maar eigenlijk de grootst hotel vergelijkssite is momenteel Trivago. Dus raadpleeg altijd deze site voordat je het hotel wilt gaan boeken of dat zij niet een betere aanbieding hebben. Het zou namelijk zonde zijn als zij een betere prijs hebben bij de concurrent en je daardoor het hotel voor een lagere prijs kunt krijgen. Ook is het altijd aan te raden om de prijzen te checken op de site van het hotel zelf. Want hotel vergelijkingssites hebben er een commissie tussen zitten voor de verkoop van een hotel overnachting. En het is ook vaak zo als je rechtstreeks bij het hotel boekt dat je gratis kunt ontbijten.

Timing

Wanneer een hotel de prijzen gaat verlagen is het uiteraard het beste moment om de hotelovernachting te boeken. Maar dit is lastig in te schatten echter zullen hotel wanneer ze bang zijn niet meer kamers te verkopen hun prijs op zijn vroegst 3 maanden voor een overnachting gaan verlagen. Je kunt door een goede timing gemakkelijk geld besparen op de kosten van je hotelkamer. Het is dan ook een slecht moment om je hotel pas te boeken als je bent aangekomen op de plaats van bestemming. Doordat je geen andere keuze hebt en hotels weten dit zullen ze dan ook de hoogste prijs aan je doorberekenen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.