Ultimate magazine theme for WordPress.

Met deze 5 tips reis je zonder zorgen

2.453

Reizen, velen van ons doen het maar al te graag. Het is echter niet alleen maar een kwestie van ticket boeken, spullen pakken en vertrekken; er komt veel meer bij kijken. Van start- tot eindpunt moet er van alles geregeld worden om die reis probleemloos te laten verlopen. Laat dat geregel nu net datgene zijn waar menig reiziger tijdens zijn reis of vakantie aan tracht te ontsnappen. Hulp is onderweg. Dat wil zeggen, beschouw onderstaande vijf tips als handleiding voor een gegarandeerd zorgeloze reis. Zo hoef jij na vertrek alleen nog maar optimaal te genieten.

Better safe than sorry

Allereerst, de verzekering. Begin hiermee, zodat je dit hoe dan ook in orde hebt. Zorg er te allen tijde voor dat je in het buitenland – of je nu op vakantie gaat in een buurland of een reis maakt naar een verre bestemming – je zorgpas op zak hebt. Zo weten ze in het buitenland ook direct dat je verzekerd bent wanneer je dan toch pech krijgt en naar het ziekenhuis moet. Zorg er daarnaast altijd voor dat je een reisverzekering afsluit. Op die manier is ook gelijk je bagage verzekerd en hoef jij je nergens meer zorgen over te maken.

De juiste documenten op zak

Voor ieder land gelden er andere regels, zo ook met betrekking tot welke reisdocumenten je nodig hebt om er op bezoek te mogen komen. Voor het ene land is een eenvoudige identiteitskaart voldoende, voor het andere land heb je toch echt een paspoort nodig. Ook is het vaak zo dat je identiteitskaart of paspoort nog minimaal zes maanden vanaf de aankomstdatum geldig dient te zijn. Verder ben je voor een reis naar menig land verplicht een visum aan te vragen. Check dus van tevoren wat de eisen voor jouw reisbestemming zijn.

Bellen en internetten in het buitenland

Voor diegene onder ons die graag bereikbaar blijven voor achtergebleven familieleden en vrienden óf zo nu en dan een fragment van de reis wensen te delen op social media; zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk kunt bellen en internetten op je bestemming. Binnen de Europese Unie worden er sinds kort geen extra kosten meer gerekend voor het bellen en internetten buiten eigen land. Om onverwachts hoge kosten te voorkomen buiten de EU, beperk je je gebruik van je mobiele telefoon of schaf je tijdelijk een buitenlandse simkaart aan – dit wordt je vooral aangeraden tijdens een lange reis.

Je gezondheid gaat voor

Ander land, ander klimaat, andere flora en fauna. Voornamelijk voor verre reizen of een vakantie naar een tropisch land geldt daarom, zorg ervoor dat je de juiste vaccinaties haalt. Check voorafgaand aan je reis welke vaccinaties aangeraden worden door de GGD, de Gemeentelijke Gezondheidsdienst, en haal deze op tijd – ook wanneer je niet van naalden houdt. Je gezondheid gaat namelijk te allen tijde voor; ziek worden in het buitenland, dat wil je niet.

De correcte valuta

Om jezelf en je eventuele reisgenoten bij aankomst op je bestemming voldoende te kunnen voorzien van onder andere eten en drinken, heb je geld nodig. Daarnaast wil je natuurlijk ook verscheidene activiteiten en excursies kunnen ondernemen, ook daarvoor moet je vrijwel altijd betalen. Zorg er daarom voor dat je voortdurend voldoende van de juiste valuta op zak hebt. Controleer van tevoren dus vooral even welke valuta in jouw vakantieland gehanteerd wordt en haal deze eventueel vooraf al op bij een bank of wisselkantoor óf pin deze direct bij aankomst – dit kan bijvoorbeeld op het vliegveld. Zorg er daarnaast voor dat je pinpas in het buitenland functioneert of gebruik een geschikte creditcard. Check, check, dubbel check!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.