Ultimate magazine theme for WordPress.

Minst toeristische landen

8.774

Tegenwoordig is het niet echt meer origineel als je bent geweest in Thailand, Bali of Australië. Sommige vakantiebestemmingen hebben de aantrekkingskracht dat iedereen ze wil bezoeken. Je ontkomt dan bijna niet aan de toeristen die zorgen voor lange rijen en die foto’s staan te maken bij de toeristische trekpleister. Toch zijn er een aantal land waar amper toeristen komen. Onlangs maakte United Nations World Tourism Organization een internationaal onderzoek met resultaten bekend.

Dus weg met de toerisme bestemmingen in deze wereld. Er zijn een aantal landen die amper bezocht worden door toeristen maar die zeker de moeite waar zijn om te bezoeken. Wij zullen je meenemen naar een aantal van deze minst bezochte bestemmingen. Hier kun optimaal genieten van je rust.

 

Tuvalu

Het minst bezocht land ter wereld is het kleine land Tuvalu en is direct ook meteen een van de meest afgelegen landen ter wereld. Het ligt halverwege Australië en Hawaii en in het van de landen in de Stille Oceaan. Dat er toch door een kleine groep toeristen voor die eiland wordt gekozen is erg begrijpelijk want het eiland is voorzien van een prachtige blauwe zee en zandstranden.

Vanaf Fiji is de enige mogelijkheid om Tuvalu te kunnen bereiken. Wanneer je plannen hebt om dit eiland te gaan bezoeken met je dit wel snel doen. Want wanneer de waterspiegel zal blijven stijgen is dit het eerste land wat van de wereld zal gaan verdwijnen.

 

Marshalleilanden

In de Stille Oceaan liggen de Marshalleilanden die bestaan uit ongeveer 1100 kleine en grote eilanden. Vroeger stonden deze eilanden bekend omdat de Amerikanen hier hun kernwapen testen. Tegenwoordig staat het land bekend om zijn koraalriffen en het duiken. Er zijn namelijk veel schipwrakken te vinden die de ideale locatie bieden om te duiken. Op het land zelf vind je een hoeveel aan prachtige witte zandstranden en mooie natuur.

Vanuit de luchthavens, Los Angeles, Australië, Hawaii, Nieuw-Zeeland en een aantal Aziatische land zijn de Marshalleilanden te bereiken. Wanneer je meer wilt zien van het land heb je de keuze uit 1100 eilanden.

 

Kiribati

In het midden van de Stille Oceaan ligt de verste bestemming van Nederland namelijk de eilandenrepubliek Kiribati. Ondanks dat Kiribati een levendige omgeving heeft met een van de grootst beschermde natuurgebieden in de wereld zijn er maar weinig toeristen te vinden. Dit heeft ermee te maken dat om het eiland te bereiken erg lastig is. Hawaii is het eiland dat het dichtste bij ligt maar eenmaal per kun je vanaf hier naar Kiribati vliegen.

Voor een groot deel bestaat het natuurgebied uit zee. Onder water zijn er veel vulkanen te vinden die zorgen voor een spectaculair zicht. Naar Kiribati reist word je getrakteerd op rust, tropische natuur en witte zandstranden.

 

Sao Tome en Principe

Voor de westkust van Afrika bevinden zich twee kleine eilanden die Sao Tome en Principe heten. Vroeger waren deze eilanden onderdeel van een Portugese kolonie maar tegenwoordig staan de eiland bekend om de ongerepte zandstranden, tropische jungles en relaxte manier van leven. Vooral voor biologen en vogelliefhebbers is het eiland een waar paradijs.

Ook is het een prachtige plek om door de regenwouden te trekken. De eilanden bieden alles wat je verwacht van een vakantiebestemming.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.