Ultimate magazine theme for WordPress.

Op reis met de kleintjes: hier moet je aan denken

3.811

Zijn jullie kersverse ouders of hebben jullie al eens een ellendige ervaring meegemaakt met jou kleintje – of zelfs kleintjes – op vakantie? Lees dan dit artikel en kom te weten hoe je zorgeloos kunt genieten van jullie droomvakantie, inclusief de kids!

Wel of geen vliegtuig nemen

Het is voor veel ouders nogal een drempel om dan toch echt voor die verdere reis te kiezen waardoor je jullie dochtertje of zoontje die helse vliegreis moet aandoen. Om dit te voorkomen is een vakantie met de auto een uitweg. Zo kun je met name ’s nachts of in de vroege ochtend lekker doorrijden wanneer jullie hummel nog half in slaap is. Mocht de kruimel toch na een aantal kilometers krijsend wakker worden, dan is er nog altijd de mogelijkheid om rustig een pauze in te lassen. Uiteraard neemt een autoreis ook wat stress weg, zo hoef je je niet aan inchecktijden en dergelijke te houden. Wil jij twee dagen over een autorit doen die je ook in één dag kunt rijden? Dan doe je dat gewoon. Mocht je toch liever kiezen voor die altijd al gewenste verre reis? Lees dan de volgende tips.

Stressvrij vliegen met de kleintjes

Natuurlijk is vliegen zonder kinderen ook al een beetje spannend. Want: kom je niet in een file te staan? Is er geen helse lange rij bij het inchecken? En: heb je alle papieren wel écht bij je? Toch hoeft een vliegreis inclusief kinderen niet persé te betekenen dat je je nog onrustiger voelt. Zo zijn er een aantal handige tips die heel wat gewicht van je schouders zullen nemen.

Ga niet als een kip zonder kop lopen stressen; uiteraard steek je je kind(eren) hiermee aan. Bijna overbodig om te zeggen maar: daar wordt niemand blij van.

Heb je zelf ook zo’n hekel aan die oorpijn tijdens het vliegen en wil je dat je zoon of dochter hier geen last van heeft? Geef hem of haar dan een lekker papflesje tijdens het opstijgen. Dit neemt de druk op de oren bij een baby en jonge kinderen weg.

Natuurlijk ben je zelf tot over je oren verliefd op die kleine kruimel, maar aan te raden is om geen zitplaats voor jou kleintje te regelen bij het raam. Die ‘schuifgordijnen’ zijn immers maar al te interessant om vanaf te blijven. Met als gevolg: een slapeloos kind en boze blikken van medereizigers.

Zorg dat de kids zich niet vervelen. Neem een leuk kleurboek mee of ander speelgoed waarmee jullie kleintje zich uren kan vermaken. Of: neem de tablet mee en zorg voorafgaand aan de vlucht dat daar leuke kinderfilms of spellen op staan.

 

Toch met de auto op pad? Dit zijn wat aanraders!

Mocht je toch kiezen voor een autovakantie dan zijn er genoeg leuke bestemmingen in Nederland. Zo zijn er tal van vakantieparken die volledig ingericht zijn voor het onderhouden en entertainen van kinderen. Maar ook buiten Nederland zijn er een aantal landen die echt aan te raden zijn. Denk aan landen als: buurland Duitsland, het poppige Denemarken, het romantische (en kindvriendelijke – denk aan Disneyland Parijs) Frankrijk en het mooie Oostenrijk.

 

Mooie bestemmingen, korte vliegtijd

Ga je toch voor die wat verdere reis? Neem dan landen zoals Italië, Spanje, Griekenland en Kroatië in overweging. Deze landen hebben naast het mooie weer in de zomer en de prachtige natuur ook tal van hotels in de aanbieding die op en top kindvriendelijk zijn. Ook zijn er geen vaccinaties nodig voor een bezoekje aan deze landen.

 

Avonturier in hart en nieren

Ben je de wat meer ‘die hard’ vakantieganger – ook met kinderen? Zorg er dan voor dat jullie kleintje alle nodige inentingen en vaccinaties krijgt voordat je op reis gaat. Verder het tijdens een bezoek aan landen met een warm klimaat altijd erg belangrijk dat je ervoor zorgt – en goed bijhoudt – dat de kinderen voldoende vocht binnen krijgen. Doe ook niet al te gek met eten. Wil jij een sprinkhanen-gerecht proberen? Top. Maar laat je kinderen niet al te vreemde dingen eten en zorg ervoor dat het eten altijd op een goede temperatuur is. Check ook of het eten wat geserveerd wordt goed is afgedekt en hygiënisch is klaargemaakt. Zo kun je van een kok die zijn handen naar een toilet-bezoekje niet goed gewassen heeft zelf en al goed ziek worden – ook als je alle mogelijke vaccinaties gehad hebt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.