Ultimate magazine theme for WordPress.

Op vakantie met de camper voor beginners

6.702

Op vakantie gaan kan op vele verschillende manieren. Zo kun je gaan kamperen, backpacken, met de auto, motor, trein of all inclusive in Europa. Maar het is ook mogelijk om met de camper op vakantie te gaan. Wanneer het de eerste keer is dat mensen op vakantie gaan met de camper zijn er allerlei vragen. In dit artikelen geven wij een aantal tips zodat je goed voorbereid op vakantie kunt gaan met de camper.

Een camper biedt meer mogelijkheden dan een gewone auto zoals de voorzieningen kookgelegenheid, watertank en een chemisch toilet. Wanneer jullie hebben besloten om met de camper op vakantie te gaan is het goed om vooraf te oriënteren naar welk land jullie willen gaan reizen.

 

Keuze

Aangezien het aanschaffen van een camper een kostbare optie is zul je als beginner een camper huren. Wanneer je een camper gaat huren zullen van de camper alle specificaties beschreven staan. Denk bijvoorbeeld aan de maximale snelheid, het aantal slaapplaatsen, brandstoftype, afmetingen en welk rijbewijs vereist is. Deze specificaties zijn belangrijk bij jou keuze om een camper te kiezen die past bij de reis die je gaat maken.

Wanneer je een lange afstand wil afleggen in een korte tijd is het belangrijk dat een camper bij een hoge snelheid nog steeds comfortabel is wel prettig. Als je met een grote groep gaat camperreizen zal het belangrijker zijn hoeveel slaapplaatsen de camper heeft.

 

Gebruik camper

Wanneer je de camper gaat ophalen bij het verhuurbedrijf vraag dan om een uitleg van de functies en opties. Elke camper heeft namelijk zijn eigen specifieke functies en opties. Het verhuurbedrijf kent de camper beter en zo is de kans het grootst dat je niks kapot maakt. In de meeste campers kan gewoon gereden worden met een B-rijbewijs wanneer dit anders is zal dit vermeld staan.

Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat een camper toch heel anders rijdt als een auto. Deze is namelijk een stuk zwaarder, groter, kwetsbaarder en minder wendbaar. Oefen daarom voordat je de grote weg opgaat met het remmen, wegrijden en sturen zodat je gevoel krijgt bij hoe de camper reageert.

 

De route

Het grote voordeel van met een camper op vakantie is gaan dat je kunt gaan en staan waar je wilt waardoor je een grote vrijheid hebt. Je hebt altijd al je spullen bij de hand en je kunt overal naartoe rijden. Wel is het belangrijk wanneer je je campervakantie gaat plannen dat je een route plant die haalbaar is. Maak je keuze voor snelwegen naar jouw vakantiebestemming of kies voor je een mooiere landelijke route binnendoor die langzamer is?

Bekijk van tevoren goed of de route die je wilt gaan rijden of die ook camperproof is. Want je zult altijd een langere reistijd nodig hebben voor een fout dan het navigatiesysteem of google maps zal aangeven. Calculeer daarom altijd extra tijd in.

 

Camperplaatsen

Het kan per land verschillen waar je mag staan met je camper. Het is toegestaan in een aantal land om in het wild te kamperen. Op deze manier kun je zelf de locatie van de camper kiezen waar je van niemand last hebt tijdens het overnachten. Echter in de meeste landen in Europa is dit niet toegestaan er zijn er speciale camperplaatsen beschikbaar. Dit is een parkeerterrein waar je een camperplaats krijgt toegewezen en eenmalig kunt overnachten. Door online te zoeken kun je deze plaatsen vaak gemakkelijk vinden. Vaak zijn hier verder geen aansluitingen en voorzieningen maar kun je tijdens je doorreis prima eenmalig overnachten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.