Ultimate magazine theme for WordPress.

Reizen met kinderen

911

Met kinderen reizen is geen eenvoudige onderneming. Want er moet met veel verschillende kanten rekening gehouden worden terwijl dit anders is met vakanties zonder kinderen. Kinderen hebben namelijk behoefte aan afwisselingen zodat ze hun energie kwijt kunnen, ze kunnen zich snel vervelen en meteen op tijd naar bed. Ook tijdens vakantie zal hier door de ouders rekening mee gehouden moeten worden. Het maakt dan ook niet of het de eerste reis is of dat er al meerdere reizen zijn gemaakt maar reizen met kinderen is vaak een hele onderneming. Vaak kiezen ouders en dan ook vaak voor om een vakantie te boeken in eigen land of dichtbij in Europa. Veel mensen zien dan ook een hoop beren op de weg om een verre reis met hun kinderen te maken. Maar wat hierbij vooral belangrijk is om goede voorbereidingen te treffen.

Medische voorbereiding

Naast dat het altijd handig is om paracetamol en pleister mee te nemen is met een verre reis het ook van belangrijk om een medische voorbereiding te treffen. Doe daarom vooraf ook goed onderzoek of er ziektes in het land voorkomen en of er eventueel vaccinaties nodig zijn. Vaak zijn er in het buitenland een hoop ziektes waar wij nooit iets mee te maken hebben in Nederland en daarom is het belangrijk om vooraf de juiste preventie te treffen. Afhankelijk naar welk land jullie gaan is het handig om een afspraak bij de GGD een afspraak te maken. Hierbij is het wel belangrijk dat jullie voorafgaand een idee hebben hoe jullie reis eruit gaat zien qua bestemmingen. Naar aanleiding van deze afsprak krijg je een persoonlijk advies mee. Ook is het altijd handig om ORS mee te nemen want nog steeds is een veel voorkomende reisziekte diarree. Op deze manier als het voorkomt heb je dit bij de hand en hoef je hier niet nog naar op zoek te gaan. Kinderen kunnen sneller uitdrogen dan volwassenen dus het is dan extra belangrijk dat je dit bij de hand hebt.

Vliegreis

Het is waarschijnlijk erg verleidelijk tijdens het boeken om de goedkoopste vlucht te kiezen. Echter wanner je met kinderen gaat reizen is het toch aan te raden om ook prioriteit te geven aan andere normen. Want belangrijk zijn de reistijden, reisduur en overstaptijd wanneer je gaat reizen met kinderen. Het is vaak dan ook handig om een nachtvlucht te nemen zodat de kinderen het grootste gedeelte van de vlucht gewoon kunnen slapen waardoor de vliegreis voor jullie ook iets relaxter is. Het is niet alleen van belang bij het boeken van de vliegreis om een reisplan te hebben maar vooral ook voor het reizen met kinderen is dit fijner. Zo weet je vooraf genoeg rust in te plannen en een betere tijdsinschatting te maken hoelang je overal ongeveer nodig hebt. Want dingen ondernemen kost nou eenmaal meer tijd als wanneer je met volwassenen op reist bent. De rust inbouwen doe je niet alleen door minder activiteit op een dag in te plannen maar ook echt om rustdagen te nemen. Verblijf een aantal dagen van je reis in een hotel dat een zwembad of een strand in de buurt heeft.

Bagage

Afhankelijk van met welke vliegtuigmaatschappij je vliegt mag je maar een beperkte hoeveelheid bagage meenemen. Het is dan ook aan te raden om niet alle bagageruimte volledig te gaan benutten. Want wanneer bent aangekomen op de bestemming heb je geen zin om met teveel koffer en of tassen te gaan slepen. Babyvoeding, billendoekjes en luiers zijn tegenwoordig overal in de wereld verkrijgbaar. Zeker wanneer jullie gaan rond trekken is het aan te raden om deze spullen ter plaatse aan te schaffen. Ook zullen de kinderen waarschijnlijk moe zijn na de lange reis en willen dan vaak gedragen worden en dan is het dus niet handig als je eigenlijk al je handen vol hebt met bagage.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.