Ultimate magazine theme for WordPress.

Solo op reis

881

Solo op reis gaan is een trend die zich de afgelopen jaren steeds populairder heeft gemaakt. Steeds meer kiezen reizigers om solo op reis te gaan en op deze manier de wereld alleen te ontdekken. Voor de een is solo reizen de beste keuze terwijl een ander er niet aan moet denken. Wanneer je voor het eerst solo op reis gaat zal je al snel merken dat je niet de enige bent die dit doet. Maar dat maakt het natuurlijk wel extra spannend. Want je hebt totaal geen idee wat je kunt verwachten. Het idee beangstigd dan ook veel mensen aangezien je nu mooie momenten, reiservaring en vervelende gebeurtenissen niet kunt delen. Echter zitten er ook vele voordelen aan het alleen reizen en in dit artikel nemen we je mee naar hoe solo op reis gaan een bijzondere ervaring voor je kan zijn.

Eenzaam

Waar de meeste mensen direct aan denken als ze horen over solo reizen is het dan niet eenzaam? Als solo reiziger zul je zelden alleen zijn of je moet hier bewust voor kiezen. Je zult als snel ontdekken dat je niet de enige bent die solo op reis is. En iedereen wil graag met elkaar in contact komen. Het zal heus weleens voorkomen tijdens je reis dat je alleen zult zijn maar dat wil niet direct zeggen dat je eenzaam bent. Wanneer je alleen reist beleef je meer door ook wanneer je alleen bent leert te genieten en dat zal je alleen maar sterker maken. Het voordeel van alleen zijn is dat je totaal zelf de controle hebt over wat je gaat doen, waar je heen wilt en hoelang je daar wilt blijven. Doordat je vrij bent kun je exact doen waar je op dat moment zin in hebt en daardoor hoef je ook geen rekening te houden met anderen.(tot op zekere hoogte). En op het moment dat je wel weer behoefte hebt aan contact kun je dit maken met medereizigers.

Gevaarlijk

In de media is er veel geschreven over dat solo op reis gaan met name voor vrouwen gevaarlijk zou kunnen zijn. Alleen op reis gaan natuurlijke enige moed en durf om je er helemaal alleen voor staat. Je bent afhankelijk van jezelf en bent daardoor niet kwetsbaarder dan wanneer je reist met z’n tweeën. Juist wanneer je solo op reis bent zul je minder roekeloos zijn en meer op je hoede. Doordat je er alleen voor staat ben je veel bewuster bezig met wat je doet en denkt hier beter over na. Het blijft altijd gewoon goed opletten waar je naartoe gaat. Vertrouw altijd op je gevoel en gebruik je verstand. Let ook altijd goed op je spullen en vertel niet zomaar aan onbekenden waar je overnacht. Ook wanneer je je onprettig voelt bij iemand hoef je niet met deze persoon te blijven praten.

Kosten solo op reis

Veel mensen vragen zich af of solo reizen duurder is dan wanneer je samen reist. Hetzelfde geldt voor wanneer je samen reist je kunt een reis zo goedkoop of duur maken als je wilt. Over het algemeen zijn de kosten voor solo op reis gaan een stukje duurder. Dit komt eigenlijk vooral doordat je een aantal kosten niet kunt delen. Denk hierbij aan kosten voor het nemen van een taxi. Daarnaast is het zo wanneer je samen reist deel je vaak maaltijden met elkaar. Maar zoals eerder aangegeven je bent eigenlijk niet alleen enkel wanneer je hier bewust voor kiest. Zo kun je wanneer je medereiziger ontmoet hiermee een taxi delen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.