Ultimate magazine theme for WordPress.

Tips voor het aanvragen van een visum

899

Wanneer je een vakantie geboekt hebt kan het zijn dat je voor je bestemming een visum nodig hebt. Deze heb je dan nodig om het land in te kunnen. Als je binnen de Europese Unie reist is dit niet nodig want dat is een paspoort of identiteitskaart al voldoende. Wanneer je buiten Europa gaat reizen is de kans groot dat je een visum nodig hebt. De procedures en regels verschillende voor de aanvraag van een visum per bestemming. Het kan zijn dat je het kunt regelen bij aankomst aan de grens maar het komt steeds vaker voor het er van tevoren allerlei dingen moeten worden geregeld. Dan zal het visum vooraf aangevraagd moeten worden en zullen er allerlei documenten aangeleverd moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat dit goed voorbereid wordt en correct wordt ingediend. Hieronder zullen wij een aantal tips delen die handig zijn bij het aanvragen van een visum.

Waarvoor is een visum nodig?

Met een visum heb je officieel toestemming om binnen een land te mogen reizen en te verblijven. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd wordt er een stempel in je paspoort aangebracht en dit is je visum. De toestemming wordt gegeven voor de ambassade of consulaat van het land waarvoor je de visum hebt aangevraagd. Het visum is altijd voor een bepaalde tijd en heeft een einddatum. Het is dan mogelijk om de gehele aangegeven periode te verblijven en je zul moeten vertrekken voor de aangegeven einddatum. Een visum is dus nodig om het land binnen te komen en is ingesteld omdat sommige overheden graag willen weten wie precies hun land binnenkomt. Naast een visum is het in sommige landen ook nodig om een uitnodigingsbrief te hebben.

Aanvraag

Wanneer je een visum wilt regelen zul je voor sommige landen langs de betreffende ambassade in Den Haag moeten gaan. Je kunt dit gewoon zelf doen maar er zijn ook diverse bureaus in Nederland die de visumaanvraag voor je kunnen regelen. Denk hierbij wel goed na over hoeveel tijd je hieraan wilt besteden tegenover de kosten die zo’n bureau zal rekenen voor de hulp bij een aanvraag. Daarom adviseren wij je ook om dit gewoon zelf te regelen aangezien de documenten die je bij de ambassade moet indienen anders bij het bureau moet aanleveren. Het enige voordeel is dat een bureau exact op de hoogte is hoe alles aangeleverd moeten worden en waar dit allemaal gedaan moet worden. Op deze manier is de kans extra groot dat je visumaanvraag goedgekeurd zal worden.

Tips

Wanneer je gaat beginnen met de aanvraag van je visum is het belangrijk om de volgende punten te controleren. Het zou namelijk zonde zijn als je visumaanvraag niet wordt goedgekeurd door de ambassade. Zorg ervoor dat de aanvraag van je visum minstens 30 dagen voor je vertrek is ingediend. Er moeten namelijk nogal wat documenten ingevuld en gecontroleerd wordt en mocht er iets met je aanvraag zijn is er nog tijd om dit te corrigeren voor vertrek. Ook is het belangrijk dat je vooraf checkt of er voldoende ruimte in je paspoort aanwezig is voor de visum stempels. Dit is waarschijnlijk alleen van toepassing als je regelmatig naar het buitenland reist. Check ook goed of er nog andere eisen worden gesteld zoals een uitnodigingsbrief. En check hoelang je paspoort no geldig is. Want in veel landen moet je paspoort minstens 6 maanden na de afloop van het visum nog geldig zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.