Ultimate magazine theme for WordPress.

Tips om efficiënt je koffer in te pakken

1.074

Naast dat er geen oneindige hoeveelheid spullen in je koffer – of rugzak – past, hanteren de meeste luchtvaartmaatschappijen ook een maximaal gewicht. Wanneer jouw koffer meer weegt, betekent dit dat je moet bijbetalen. Dit wil je het liefst vermijden, logisch. Efficiënt inpakken is echter nog niet zo gemakkelijk, hoe zorg je ervoor dat alles er in past en welke spullen horen waar? Onderstaande tips leren je hoe je de beperkte ruimte van je koffer maximaal benut én hoe je deze op een praktische manier inpakt.

Een goede voorbereiding is goud waard

Wanneer het op het inpakken van je koffer aankomt, begin je bij het begin. In dit geval is dat het maken van een inpaklijst. Schrijf op wat je nodig hebt en wat je verder mee wilt nemen. Maak een onderscheidt tussen noodzakelijke items en spullen die je eventueel thuis zou kunnen laten, mochten deze niet meer in je koffer passen. Zo heb je overzichtelijk op papier wat er precies in je koffer moet. Bovendien voorkom je met deze aanpak – door alle items af te vinken nadat je ze hebt ingepakt – dat je iets vergeet mee te nemen!

Alleen het hoognodige

Wanneer je dan, na lang genoeg deze klus te hebben ontweken, eindelijk begint met inpakken, zorg je er allereerst voor dat al het hoognodige niet ontbreekt. Verzamel deze spullen als eerst en leg ze apart naast je koffer of tas. Vooral wanneer het op kleding aankomt, kan het namelijk nog wel eens een uitdaging zijn om alleen het noodzakelijke mee te nemen. Bedenk goed wat je nu écht nodig hebt. Wanneer je één week weg gaat, hoef je vanzelfsprekend geen tien verschillende broeken en shirts in te pakken. Het is een kwestie van keuzes maken. Ook met betrekking tot schoeisel valt er veel ruimte te besparen, in de meeste gevallen zijn drie paar toereikend.

Houd rekening met de volgorde

De volgorde waarop je alles in je koffer stopt, is zeker belangrijk. Zo is het verstandig om alle spullen die je het meest gebruikt – denk aan toiletspullen – bovenop te leggen. Op deze manier voorkom je dat je telkens tussen al je kleding, handdoeken, schoenen en boeken loopt te graaien wanneer je even die deodorant nodig hebt. Elektronica, bijvoorbeeld je telefoonoplader, stop je het best in de zijkanten van je koffer. Daar blijven ze goed op hun plek, vind je ze gemakkelijk terug en heb je ze snel tevoorschijn getoverd.

Oprollen in plaats van vouwen

Mocht je dan toch veel kleding mee willen nemen, rol dan alles op. Door je kleren op deze manier in je koffer op te bergen, bespaar je verbluffend veel ruimte. Dit komt omdat er zo minder lucht tussen je kleding blijft zitten, minder lucht staat in dit geval gelijk aan minder volume. Houd er wel rekening mee dat je kleding wat meer verkreukt uit je koffer kan komen. Check dus even of je accommodatie een strijkijzer ter beschikking heeft.

Laat ruimte vrij

Souvenirs, wie houdt er niet van. Laat daarom zeker ook wat ruimte vrij voor alle aandenkens die je ter plekke aanschaft. Ook wanneer je van plan bent te gaan winkelen op de plek van bestemming – bijvoorbeeld tijdens een stedentrip in een grote stad – geldt, laat hier ruimte voor vrij. Zo voorkom je dat je over het maximaal aantal kilo’s heengaat gedurende de terugreis of dat je in het ergste geval een extra koffer of tas zal moeten aanschaffen. Dat was het dan, vanaf nu weet je hoe je jouw koffer het meest efficiënt inpakt. Nu alleen nog vertrekken!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.