Ultimate magazine theme for WordPress.

Tips om zo veilig mogelijk te reizen tijdens je reis

767

Je bent eindelijk aan je reis begonnen en dan is het wel zo prettig als deze zo veilig mogelijk verloopt. Je gaat toch op avontuur en naar het onbekende. En zo is het geen leuk avontuur als jouw bankrekening door een onbekend wordt overgenomen en daar allerlei aankopen mee wordt gedaan. In dit artikel geven we je tips over hoe je zo veilig mogelijk kunt reizen tijdens je reis. Want het komt helaas nog steeds vaak voor dat reizigers tijdens hun reis slachtoffer worden van een gehackte bankrekening, identiteitsfraude en inbraak. En het eerste kan alleen gebeuren wanneer de inloggegevens van je bankrekening gestolen worden. Met onderstaande tips kun je dan ook de kans verkleinen om tegen deze ellende tijdens je reis aan te lopen.

Wifi hotspots

Wanneer je het saldo en gegevens van je bankrekening voor je alleen wilt houden wees dan zorgvuldig wanneer je gebruik maakt van openbare wifi hotspots. Het is namelijk voor internet criminelen een erg eenvoudige manier om een hotspot te creëren met een vertrouwde naam zoals free airport. Wanneer jij verbinding maar met deze hotspot kunnen zij je gegevens, wachtwoorden en gebruikersnamen ontdekken. Zo kunnen zij onder andere bij de gegevens van je e-mail account, Facebook account en bank. Een betrouwbare wifi hotspot is vaak voorzien van een beveiligingscode doormiddel van een wachtwoord. Bij deze hotspots is het vaak zo dat je wordt doorgestuurd naar een website nadat je een connectie wilt maken en is het daarbij direct duidelijk wie de aanbieder van de wifi hotspot is. Maak daarom in het algemeen als het niet nodig is geen gebruik van onbeveiligde en openbare wifi hotspots. Zeker in de gehele EU kun je gewoon gebruik maken van je mobiele data en daarvan weet je in ieder geval dat je veilig kunt internetten. Wanneer je buiten de EU reist koop dan een internetbundel zodat je op deze manier veilig kunt internetten.

Paspoort

Naast dat je tijdens je reis goed je op je paspoort moet letten zodat je hem niet kwijt raakt laat er ook niet zomaar een kopie van maken. In sommige hotels of bij autoverhuurbedrijven wordt er nog weleens op een kopie gevraagd van je paspoort. Geeft nooit zomaar je paspoort af. Wanneer dit verplicht is om de boeking te voltooien kun je op zoek gaan naar een ander hotel of autoverhuurbedrijf maar je kunt je ook al thuis voorbereiden. Zo kun je thuis een aantal kopieën van je paspoort maken en deze meenemen op reis. Op deze manier hoef je je paspoort niet af te geven. Want je weet nooit wat hier mee gebeurd of gedaan wordt. Ook is het belangrijk om dan je burger service nummer onleesbaar te maken op de kopie. Dan loop je niet de kans om slachtoffer te worden van identiteitsfraude. Want het geven van een kopie van je paspoort is dus niet helemaal zonder enkele risico’s.

Navigatiesysteem

Sinds de komst van de navigatiesystemen vertrouwen mensen hier blindelings op en zijn kaarten eigenlijk overbodig geworden. Een navigatie is een erg handig hulpmiddel maar je moet er wel rekening mee houden vooral bij huurauto’s dat deze niet altijd helemaal up to date is. Zo kan het zijn dat het navigatiesysteem niet op de hoogte is van omleidingen, afzettingen en andere verkeerssituaties. Wanneer er dan blind op gereden wordt kan dit gevaarlijk zijn. Het is daarom erg belangrijk om ook nog de borden onderweg in de gaten te houden. Ook is het geen overbodige luxe om toch een kaart te kopen en deze in het dashboardkastje te leggen. Zo raak je niet zomaar de weg kwijt en kun je weg eventueel gemakkelijker terugvinden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.