Ultimate magazine theme for WordPress.

Tips om zo veilig mogelijk te reizen voor je reis begint

835

Wanneer je op reis gaat beginnen de voorbereidingen om zo veilig mogelijk te reizen voor je reis begint. Deze voorbereidingen beginnen dan ook al bij je thuis. Denk goed na wat je precies allemaal gaat ondernemen tijdens je reis. Zo kun je de goede voorbereidingen treffen. Daarnaast wil je niet dat er tijdens je vakantie ongenodigde gasten in je huis aan de slag gaan. Zorg er daarom ook voor dat tijdens je vakantie er bewoond uitziet en meldt aan je buren dat je met vakantie bent. Op deze manier kunnen zij opletten wanneer er verdachte dingen gebeuren en zo kom je ook niet voor een verrassing te staan wanneer je weer thuis komt. Wij vertellen je hoe je met een aantal voorbereidingen voor je reis zo veilig mogelijk kunt reizen.

Zorg voor een goede reisverzekering

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om een reisverzekering te hebben en wanneer je deze niet hebt om deze alsnog voor je reis af te sluiten. Wanneer je een reisverzekering hebt wordt bij diefstal, verlies of schade van persoonlijke eigendommen dit gedekt. Daarnaast wordt er ook voor gezorgd wanneer je ziek bent, een ongeluk hebt of andere omstandigheden snel geholpen zal worden door een Nederlandssprekende contactpersoon die je verder op weg kan helpen. Op deze manier geeft een reisverzekering je dus de zekerheid wanneer je in het buitenland bent en eventueel de taal niet verstaat of spreekt je toch geholpen kan worden en niet wordt overgelaten aan je lot. Zo ven je ook verzekerd dat je niet gestuurd wordt naar een dure prive-kliniek waarvan je bij thuiskomst een hoge rekening van ontvangen. Met een goede reisverzekering heb je dus rust en zekerheid en dat draagt alleen maar bij aan een vakantie waar je echt kunt relaxen!

Laat je huis goed achter

Het is belangrijk wanneer je op reis gaat om je huis goed achter te laten en dit betekend niet alleen door alle ramen en deuren goed op slot te doen maar ook om het er bewoond eruit te laten zien. Inbrekers staan er namelijk om bekend dat voordat ze willen gaan inbreken eerst meerdere malen checken bij welke huizen het er onbewoond uitziet. Om het er bewoond uit te laten zien kun je bijvoorbeeld op het aanrecht servies op het aanrecht laten staan. Op deze manier wanneer er iemand door het raam kijkt lijkt het net of de vuile vaat er nog staat. Ook kun je een krant op tafel leggen en zet bij de voordeur een paar schoenen. Laat dure tech spullen niet in het zicht liggen zoals een laptop en een iPad. Doormiddel van een tijdschakelaar is het mogelijk op onregelmatige tijdstippen een aantal lampen te laten branden. Dit geeft ook een bewoonde indruk. En breng de buren op de hoogte van je vakantie en vraag of ze de post uit de brievenbus halen.

Je social media accounts

Door je huis er bewoond uit te laten zien verklein je de kans op een inbraak. Maar op social media hoeft ook niet iedereen alles te weten. Kondig daarom niet op je social media pagina’s zoals snapchat, twitter, Instagram en Facebook aan dat je op vakantie gaat. Het beste is als je er helemaal niets over plaatst aangezien dichte vrienden op de hoogte zijn dat je op reis gaat.