Ultimate magazine theme for WordPress.

Tips voor tijdens je wereldreis

881

Daar ga je dan. Je bagage is gepakt, je hebt je route grofweg gepland, genoeg geld op zak en bovendien maanden uitgekeken naar je wereldreis. Toch best spannend om dan uiteindelijk te vertrekken. Desalniettemin, ga je vast en zeker een onvergetelijke tijd tegemoet. Of je nu alleen op reis gaat of met een reisgenoot, je zult genieten! Toch blijft zo’n wereldreis een vrij grote uitdaging, daarom hierbij een aantal tips om het je gemakkelijker te maken.

Maak een lijst met highlights

Stel voor jezelf een lijstje op met bezienswaardigheden en plekken die je sowieso gezien wilt hebben, een zogenaamde bucketlist voor tijdens je reis. Je kunt dit voor vertrek doen maar ook bij aankomst op iedere nieuwe bestemming. Op die manier zorg je ervoor dat je het maximale uit je wereldreis haalt, je slaat namelijk niks over. Luister gedurende je reis ook naar de mensen om je heen, zoals locals of andere reizigers, zij weten vaak heel goed welke plekken een bezoekje waard zijn en welke activiteiten het leukst zijn om te ondernemen.

Reis van goedkoop naar duur

Om te voorkomen dat je direct al je geld uitgeeft tijdens de eerste weken van je wereldreis, begin je je reis in de goedkoopste landen. Je zou denken: ‘aan het begin heb ik toch het meeste geld?’. Klopt. Toch doe je er verstandig aan om je reis te starten in de landen waar je het minste geld kwijt zal zijn aan eten, drinken, activiteiten, je verblijf en noem maar op. Aan het eind van je reis heb je op die manier een beter idee van wat je nog kunt uitgeven in de duurdere landen.

Besparen op je accommodatie

Vanzelfsprekend wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan je overnachtingen. Dit doe je al eenvoudigweg door in goedkope hostels te verblijven in plaats van in toch vaak duurdere hotels of resorts. Wanneer je kennissen, vrienden of familie in bepaalde landen hebt, kun je daarnaast vragen of je bij hen mag overnachten. Verder bespaar je vrij veel wanneer je een camper huurt, mocht je voor langere tijd in hetzelfde gebied willen rondtrekken. Bovendien is het dan ook niet meer nodig een overnachtingsplek te boeken. Een klassieke win-winsituatie.

Bespaar op je vervoer

Ook op je vervoer kun je besparen. Ten eerste is het over het algemeen goedkoper om op de plaats van bestemming tickets voor vervoer te kopen. Wanneer je van de ene grote stad naar de andere grote stad wenst te reizen binnen een bepaald land, kan het soms een goedkopere optie zijn om een binnenlandse vlucht te boeken. Verder is een bus- of treinkaartje vaak voordeliger dan het reizen me een huurauto. Overigens heb je ook de optie om te liften, maar houd er wel rekening mee dat dit niet altijd even veilig is.

Neem de tijd

Logischerwijs wil je zoveel mogelijke plekken bezoeken en bezienswaardigheden bewonderen, maar gun jezelf tijdens je wereldreis ook regelmatig wat rust. Voornamelijk wanneer je voor een erg lange tijd weg gaat. Je wilt namelijk het liefst voorkomen dat je na één maand al compleet bekaf bent. Kom je aan op een plek die je fantastisch vindt, verblijf er dan wat langer. Door ergens een aantal dagen of weken te verblijven, leer je een plek en haar bevolking ook nog wat beter kennen én kun je daarna weer fris en fruitig verder reizen. Geniet van je wereldreis!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.