Ultimate magazine theme for WordPress.

Verrassende stedentrips

8.074

De prachtige en populaire steden Parijs, Berlijn of Barcelona kent iedereen inmiddels wel. Wanneer je op zoek bent naar een verrassende stedentrip voor jouw volgende reis dan ben je hier op het goede adres. Een weekendje weg naar een verrassende stad was nog nooit zo makkelijk en aantrekkelijk. Dankzij de uitgebreide keuze in bestemmingen zijn er mogelijkheden genoeg om een aantal onbekende steden te bezoeken.

Een aantal plaatsen die je misschien helemaal nog niet kent maar zeker de moeite waar zijn om te bezoeken en een plekje op je bucketlist verdienen. Hier een aantal verrassende stedentrips op een rij.

Krakau

Ga terug in de tijd en bezoek een van de meest levende en oudste steden: Krakau. In het oosten van Europa ligt Krakau, het hart van de Poolse koningsstad. Door de behouden ouderwetse Poolse charme onderscheidt de stad zich van andere steden. Hier vind je ruim honderd kloosters, paleizen en kerken. De stad heeft een prachtige binnenstad waar de schoonheid van Krakau zich verder reikt dan alleen musea.

Wanneer je op stedentrip bent in Krakau kom je verschillende keldercafés, Trabanten en oneindig veel kunstgalerijen. Cultuur staat dan ook centraal in deze stad. Ook kent Krakau een aantal goede shopping malls. Wanneer je op het juiste moment boekt zijn de tickets zeer aantrekkelijk geprijsd.

Porto

De tweede stad van Portugal is Porto. Door de strategische liggen van de stad aan de rivier de Duoro is het al lange tijd een van de drukste handelsplaatsen. Tegenwoordig is het nog steeds een belangrijk onderdeel voor de handel. Maar daarnaast is het een prachtige stad. Wanneer je aankomt na een prachtige vlucht over de uitgestrekte wijngaarden kun je gaan genieten van je stedentrip vol met historie.

Je kunt uren genieten van de kleine kleurrijke steegjes, zuidoever, vele musea en dan de dag eindigen in de zon op het terras. Ook de uitgestrekte wijngaarden in de omgeving van Porto zijn ook zeker een bezoek waard. Voor een paar tientjes is het al mogelijk om naar Porto te vliegen.

Stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm is een warme stad waar de musea en kunst exposities van hoog niveau zijn. Wanneer Stockholm bezoekt ga dan zeker naar de levendige boulevards, vele musea of uitgestrekte parken en meren. Doordat er in Zweden geen oorlog is geweest voor meer dan 150 jaar zijn er veel culturele en historische hoogtepunten te vinden in de stad. De openbare gebouwen, theaters en musea verkeren hierdoor in een goede staat.

Als je op zoek bent naar een stad vol met historie en cultuur dan ben je in Stockholm aan het goed adres. Ervaar nu zelf deze Zweedse hoofdstad en boek je stedentrip naar Stockholm.

Edinburgh

In anderhalf uur vlieg je naar Edingburgh. Maak tijdens je stedentrip naar Edingburgh kennis met de Schotse cultuur. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door zijn verborgen binnenplaatsen en kronkelige steegjes. New Town staat bekend om de brede straten en Georgiaanse cultuur. Bij de theater- en muziekliefhebbers is Edinburgh bekend geworden door de festivals die elk jaar worden gehouden.

Maar is eigenlijk vooral een mooie oude Schotse stad. En in welke buurt je ook zult zijn de gezelligheid, Schotse gastvrijheid en een pub zijn altijd dichtbij. Maak dus snel kennis tijdens je stedentrip met deze prachtige stad.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.