Ultimate magazine theme for WordPress.

Vliegangst bij kinderen kan omslaan in enthousiasme

1.918

Ouders met kinderen die bang zijn om te vliegen zoeken steeds vaker professionele hulp. Het is een logisch gevolg van alle aandacht voor de vliegrampen zoals de MH17 en de Boeing 737 MAX rampen van Lion Air en Ethiopian Airlines. Kinderen zien dit op tv en social media waardoor er eerder vliegangst ontstaat. Onze tip aan ouders: neem de vliegangst van je kind serieus. Praat erover met je kind en het kan zelfs omslaan in enthousiasme.

Praat erover

Praat er met je kind over. Vraag waarom je kind bang is om te vliegen. Heeft je kind iets gezien op tv of meegekregen op social media? Het is belangrijk dat je de angst serieus neemt. Dus niet vertellen dat er niks kan gebeuren in de lucht, want dat is niet waar. Wees eerlijk, maar vertel ook dat het één van de veiligste manieren van transport is die er bestaat. Leg uit dat het normaal is dat de vleugels van een vliegtuig bewegen in de lucht. Als je kind in de lucht bang wordt is het handig om je kind bezig te houden en af te leiden van het vliegen zelf.

Angst omslaan in enthousiasme

Als je kind begrijpt dat vliegen veilig is en je zijn angsten serieus neemt, kan het zelfs zo zijn dat zijn angst omslaat in enthousiasme. Turbulentie kan zelfs als grappig trillen worden ervaren en je kind kan er zelfs naar uit gaan kijken om weer te gaan vliegen.

Vliegtuigradar24.nl

Een tip om je kind te laten wennen aan het vliegverkeer is om samen met je kind een kijkje te nemen op de website van Vliegtuigradar24.nl Op deze site kun je realtime alle vliegtuigen boven Nederland zien. Je kind kan verschillende vliegtuigen aanklikken, informatie opzoeken en zien dat alles goed gaat. Hij kan de vliegtuigen zien landen en opstijgen en zal merken dat er met de vele vliegtuigen in de lucht niks aan de hand is. Na het vliegtuig volgen op de radar zie je vaak al een omslagpunt bij je kind.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.