Ultimate magazine theme for WordPress.

Waarom juist jij zoveel mogelijk op reis moet

2.741

Waarom je zo vaak, zo veel en zo lang mogelijk op reis moet gaan? In het kort: omdat je niet alleen tijdens je reis meer beleeft en je weer volop levend voelt maar ook omdat je heel veel goeds weer terug mee naar huis neemt. Wat ik hier precies mee bedoel? Lees verder en kom tot de conclusie dat je niet langer in je comfortabele stoel moet blijven zitten!

Nieuwe verhalen

Heb jij dat ook weleens: het gevoel dat je niets nieuws te vertellen hebt? En dat je het daarom zelfs voor een overgroot deel slechts over koetjes en kalfjes hebt? Wie niet! Jij moet op zoek naar nieuwe verhalen – en voornamelijk: nieuwe belevingen. Niet alleen om jou leven een stuk interessanter te maken maar ook om van dat rusteloze gevoel af te komen dat je niet alles uit het leven haalt. Als bonus krijg je daar nog bij dat je niet meer zo’n saaie gesprekspartner bent!

Weer een nieuwe berg energie

Iedereen kan soms wel wat extra energie, of in het verlengde daarvan: weer nieuw enthousiasme, in het leven gebruiken. Want wie wordt er nu niet moedeloos van die dagelijkse sleur van het leven en die afspraken en verplichtingen die (de een na de andere) alweer voor je klaar staan. Ben jij ook klaar met het afstrepen van al die verplichtingen en wil je eventjes ontsnappen? Dat is begrijpelijk! Na een (verre) reis kom je meestal weer als nieuw terug. Je maakt je niet meer zo druk om het feit dat het weer maandag is en ook stoor je je niet zo snel meer aan die irritante karaktertrekken van die ene collega waar je het niet zo goed mee kunt vinden. Je kunt er weer tegenaan! Juist daarom is reizen gezond.

Je bent weer een stukje wereldser geworden

Tevens is regelmatig reizen ook goed voor je hersenen en je begrip voor andere mensen en zaken. Zo wordt je als gevolg van deze reisjes een stuk meer ‘open minded’. En zie je de wereld toch net weer vanuit een iets ander perspectief. Zo kom je niet alleen in contact met tal van culturen en verschillende manieren van leven, maar ook met tientallen nieuwe mensen. Mocht je een bezoek brengen aan een ver land waar mensen gedwongen worden tot een redelijk primitieve manier van leven; dan zou het zelfs zo kunnen dat je dankbaarheid wat vergroot. Alleen maar pluspunten dus!

De pessimistische kant van jou karakter neem je niet mee naar huis

Door veel te reizen zal je zien hoe mooi de wereld is. Als je opnieuw de smaak van het leven wilt proeven is er geen beter geschenk te verkrijgen – dacht ik zo. Laat je verwonderen door alles wat de wereld je te bieden heeft, zoals de bewonderingswaardige natuur in Azië, de adembenemende dieren in Afrika of de sprookjesachtige luxe in de Verenigde Arabische Emiraten. Kortom: Let’s travel!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.