Ultimate magazine theme for WordPress.

Waarom meer reizen?

943

Nederland is nu eenmaal een koud en grijs land. Daarom is het ook logisch dat mensen vaak ergens anders op zoek gaan naar beter weer. En een mooie bijkomstigheid dat reizen goed voor je is. Dat mensen gelukkig worden van reizen zal niet iets nieuwe zijn voor je. We snappen dat er een aantal voor de hand liggende redenen zijn om lekker op reis te gaan. Dan kun je lekker even niks doen en mooie dingen gaan bezichtigen die je thuis niet kunt zien. Daarnaast ben je weg van alles waardoor je minder aan je hoofd hebt en meer tijd hebt om te genieten. Er zijn dan ook verschillende onderzoeken gedaan naar wat voor positieve invloed op reis gaan heeft op je mind en body. Mensen die geregeld reizen zouden dan ook gezonder zijn. In dit artikel geven wij je 3 goede redenen waarom je meer zou moeten reizen.

Positieve invloed op je welzijn

De eerste reden is dat wanneer je een reis plant heeft die een positieve invloed op je welzijn. Dit blijkt namelijk uit een die door de Universiteit van Surrey is gedaan. Want mensen die geregeld plannen maken om te gaan reizen zouden zich hierdoor gezonder en beter voelen. Want wanneer je een reis gaat plannen heb je immers iets waarop je je kunt verheugen en naar toe kunt gaan leven. Dit is uiteindelijk goed voor je welzijn. In 2014 is een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat mensen zelfs meer plezier halen uit het maken van reisplannen dan dat ze bijvoorbeeld nieuwe dingen krijgen of gaan kopen. Oftewel boek een reis en stippel deze helemaal uit. Dit kan gewoon dichtbij of ver weg zijn maar het zal iets zijn waar je je op kunt gaan verheugen en naar toe kunt gaan leven.

Verlaging risico hartaanval

De tweede reden is dat reizen het risico op een hartaanval kan verlagen. Framingham Heart Study heeft een onderzoek gedaan waaruit naar voren kwam dat mensen die een aantal jaren achter elkaar geen reis hebben gemaakt een vergrootte kans van dertig procent hebben op het krijgen van een hartaanval. Uit een ander onderzoek dat gesponsord werd door de National Institus of Health concludeerde dat mensen die geregeld op reis gaan met 21 procent minder kan hebben om te overlijden wat de reden ook is. En 32 procent hiervan zal minder snel overlijden door een hartziekte. Dus wanneer hartproblemen voorkomen in de familie zorg er dan voor dat je geregeld op reis gaat.

Verkleining kan depressie

De derde en laatste reden is dat wanneer je meer reist de kans verkleint op een depressie. Mensen die minder dan een keer in de twee jaar een reis maken zullen eerder last hebben van stress en een depressie dan de mensen die ten minste twee keer per jaar op reis gaan. Dit komt naar voren uit het onderzoek van de Marshfield Clinic in Wisconsin in 2006. En een onderzoek van de American Psychological Association is gebleken dat stress uiteindelijk vermindert kan worden wanneer je geregeld weggaat uit de omgeving die je druk en stress geeft. Wanneer je veel stress voelt is het dus aan te raden om meer te gaan reizen. Ook is het gevoel dat je krijgt wanneer je terug komt van vakantie een echt geluksgevoel. Je wordt dus echt gelukkig van reizen blijft uit verschillende onderzoeken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.