Ultimate magazine theme for WordPress.

Wil je genieten? Ga desnoods naar het einde van de wereld!

925

Helemaal alleen op reis? Klinkt dit een beetje onwennig en eng in jou oren? Dat hoeft helemaal niet! Zo gaan er tegenwoordig steeds meer reizigers alleen op ontdekkingsreis. Of dat nu een zogenaamde roadtrip is door Europa of een verdere reis zoals een geweldig uitje voor jou helemaal alleen in het cultuurrijke Azië. Steeds vaker komen er berichten langs van jongeren, maar ook ouderen, die door de voortdurende werkdruk, familiare verplichtingen en het altijd in contact staan met de buitenwereld door middel van social media een enorme behoefte hebben aan een ultieme ervaring van rust. Het is dan ook niet gek als jij daar een van bent. Laat je verleiden en bezorg jezelf een van de mooiste herinneringen van je leven door erop uit te gaan!

Ontsnap aan de dagelijkse sleur van het leven

Vraag jezelf ten eerste het volgende af: wanneer was ik echt in het moment en wanneer kwam ik helemaal ‘down to earth’. Juist: op dat moment was je waarschijnlijk alleen. Bijvoorbeeld in de auto tijdens dat volgende tripje naar je schoonmoeder waar je echt heen moest – toen je nog een even de tijd had om die oude, goede plaat luid mee te zingen. Of op weg naar die baan waar je langzamerhand ook weleens een pauze van wilt nemen. Ben je moe van die wekker die elke dag weer op 7 uur het ’s ochtends gaat en diezelfde ‘bammetjes’ die je iedere lunch weer zo netjes voor jezelf gesmeerd hebt? Dat is te begrijpen. Ben je eenmaal zover? Let dan op de volgende tips die je bij de hand moet houden tijdens jou avontuur.

Regel zoveel mogelijk vooraf

Voornamelijk als je besluit meerdere landen te bezoeken is het een goed idee om al het papierwerk en dergelijke vooraf goed te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het nodig hebben van zaken als visa, het checken van de geldigheid van je paspoort maar ook de benodigde vaccinaties – inclusief een officieel vaccinatieboekje – die voor de verschillende landen zijn aangeraden of zelfs verplicht. Eenmaal op het vaccinatiebureau bij jou in de buurt kun je tevens ook verdere informatie verkrijgen over do’s and dont’s tijdens jou reis. Zo zijn er in verschillende landen bijvoorbeeld virussen aanwezig die je met wat boerse hygiëne kunt voorkomen maar ook dingen als het aaien van honden of het bij in de buurt komen van (wilde) apen is in sommige landen ten zeerste afgeraden. Dit kan per land, en ook weer per gebied, heel erg verschillen. Laat je dus goed voorlichten. Tevens is het ook mogelijk om deel te nemen aan bijeenkomsten waar alles wordt uitgelegd door het uitgekozen bureau. Check ook altijd of jou bankpas voor alleen Europa of ook voor andere werelddelen geactiveerd staat zodat je niet met lege handen aan het einde van de wereld komt te staan.

Probeer niet te veel te plannen maar weet wat je niet wilt missen

In je enthousiasme gebeurt het al snel dat je, voordat je nog maar onderweg bent naar het vliegveld, alle mogelijk uitjes en activiteiten opgezocht hebt en mogelijk al een uitgestippelde planning gemaakt hebt van wanneer je wat wil doen. Voorkom dat je te gefocust bent op dit activiteiten-lijstje. Zo is het mogelijk dat je wordt opgeslokt door de onrust die ermee gepaard gaat. Want wat nu als je eindelijk in dat mooie verre land bent en je hebt niet alles kunnen zien? Als je daarin verzuipt; vergeet je juist van de kleine, onverwachte dingen te genieten. Niet vergeten: het doel is om in het moment te leven en ultiem te genieten van alles wat op je pad komt.

Verdiep je in de cultuur voor een ultieme ervaring

Wat altijd aan te raden is, is om je in de cultuur van het betreffende land of de betreffende landen te verdiepen. Niet alleen om pijnlijke momenten te voorkomen maar ook om je te kunnen richten op zaken die er voor de mensen daar, en dus voor jou ervaring, echt toe doen. Bezoek tempels, eet traditionele gerechten, praat met lokale bewoners en geniet van deze nieuwe, uitheemse manier van leven.

Last but not least: leef!

Kort en bondig: geniet, geniet en geniet. Dit is jou moment dus laat je niet door kleine ongemakken van de wijs brengen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.