Ultimate magazine theme for WordPress.

Wil jij zorgeloos op reis? Houd dan de volgende tips bij de hand!

6.671

Een stressvrije vakantie; veel rust en weinig zorgen. Hoe je dat doet? Door het volgende lijstje met tips bij de hand te houden!

Wacht niet tot op het laatste moment met inpakken

Eigenlijk spreekt deze tip voor zich. Begin op tijd met al jou kleren, papieren, mogelijk make-up spullen en dergelijke netjes en geordend in te pakken en maak desnoods een lijstje van alle spullen die je mee moet nemen. Zo is het risico dat je iets vergeet kleiner en is tevens een deel van de stress al weg omdat je weet dat je alles wat je nodig hebt netjes hebt genoteerd!

Zorg er tevens voor dat je een apart tasje klaarmaakt die je tijdens je reis in de hand houdt met de reisdocumenten en dergelijke.

Check of online inchecken een mogelijkheid is

Geen zin in lange wachtrijen waardoor je vervolgens je vliegtuig letterlijk rennend moet halen? Kijk dan na of je online in kunt checken, dit bespaart je een hoop kopzorgen en ergernissen. Voor tijdens de vlucht: zorg dat je altijd een pakje kauwgum bij de hand hebt, mocht je last krijgen van je oren. Maak het jezelf ook niet al te moeilijk door er goed uit te willen zien en draag comfortabele kleren zodat je niet met een lang gezicht in het vliegtuig zit omdat die o-zo-mooie trui toch wel echt vervelend om je lijf zit.

Eenmaal in het land van bestemming?
Ga dan altijd op pad met een flesje water. Zo is het erg belangrijk om tijdens je vakantie voldoende vocht binnen te krijgen.

Ben je bewust van de mogelijke regels en/of voorschriften

Als je naar Spanje, Italië of Oostenrijk gaat is het niet zo belangrijk om hier rekening mee te houden maar mocht je naar een plaats als bijvoorbeeld Dubai gaan, dan is het aan te raden om de kledingvoorschriften te checken. Zo wordt het niet in dank afgenomen wanneer je met een ontbloot bovenlijf of zelfs in de bikini op een terrasje gaat pikken. En ja: het is warm, maar bedek jezelf liever mochten er voorschriften zijn.

Het is dan ook aan te raden om luchtige kleding mee te nemen en deze anders te kopen op het vliegveld na aankomst. Of in een van de lokale winkels. Eenmaal lekker gedoucht en klaar om een de geweldige vakantie te beginnen kun je dan ook zorgeloos in je nieuwe outfit gaan flaneren. Tevens kunnen er ook gedragsregels zijn in bepaalde landen, zo is het in Thailand uiterst asociaal om met je voeten iets aan te wijzen.

Wees duidelijk tegen mensen

Het is altijd aan te raden om je duidelijk uit te drukken. Zo zijn in de meeste landen verkopers, of dat nu een verkoper is van een souvenirwinkel, een marktkraam of van een activiteitenbureau, erg aanhoudend. Onze Hollandse beleefdheid zorgt dan soms nog weleens voor problemen wanneer we ons respectvol willen bedanken voor het aanbod maar er verder niet op in willen gaan.

Denk aan de terugreis

Pak altijd een schoon setje kleren in voor de terugreis en leg deze aan de kant. Eenmaal voldaan van alle nieuwe bevindingen en ervaringen ga je dan ook weer zorgeloos, comfortabel en fris het vliegtuig in. Die koffer vol vuile kleren is dan weer een zorg voor thuis.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.