Ultimate magazine theme for WordPress.

Zo bereid je je voor op een wereldreis

1.288

Het plannen van een wereldreis is geen gemakkelijke opgave. Of je dit nu alleen of samen doet. Toch zul je er hoogstwaarschijnlijk geen spijt van krijgen om op een bepaald moment in je leven een wereldreis te maken. Je leert de rest van de wereld kennen, wordt er wijzer van en je hebt bovendien een mooi verhaal te vertellen. Kortom, ondanks de uitdaging mag je een wereldreis absoluut niet overslaan. Met onderstaande tips wordt het plannen ervan in ieder geval al een stuk eenvoudiger.

Plan een globale route

Bepaal voor vertrek al globaal een route voor je wereldreis. Welke continenten en welke landen binnen die continenten wil je graag bezoeken? Het vooraf plannen van een globale route zal je helpen bij de voorbereiding, waaronder het aanvragen van visa, het halen van de benodigde vaccinaties en het opstellen van je budget. Natuurlijk wil je niet alles tot in de puntjes vastleggen, leef bij de dag, maar zonder enig plan van aanpak kom je waarschijnlijk niet ver.

Zorg voor voldoende financiële middelen

Hoeveel een wereldreis je exact gaat kosten, hangt af van meerdere factoren. Zo bepaalt de duur van je reis voor een groot deel wat je kwijt zult zijn, maar ook de landen waar je naartoe reist beïnvloeden je totale uitgaven. Zo zal het reizen door Zuid-Amerika je een stuk minder kosten dan wanneer je Australië of Nieuw-Zeeland bezoekt. Ook voorafgaand aan je reis maak je kosten, onder andere voor vaccinaties en reisbenodigdheden. Zorg er verder voor dat je zowel een bankpas als een creditcard op zak hebt. Zo ben je in elk land in staat om te bepalen en heb je altijd de ene nog wanneer je de andere kwijt raakt.

Sluit een goede reisverzekering af

Een goede reisverzekering is van essentieel belang wanneer je op wereldreis gaat. Er kan je namelijk van alles gebeuren. Om maar enkele situaties te benoemen: je wordt ziek, je krijgt een ongeluk, je raakt je bagage kwijt of er wordt iets gestolen. Binnen al deze omstandigheden zal een degelijke reisverzekering de pijn verzachten. Sluit voorafgaand aan vertrek een doorlopende reisverzekering of een globetrotterverzekering af. Deze laatste is een reisverzekering specifiek voor reizigers die langer dan 60 dagen wegblijven en eventueel willen werken in het buitenland.

Vraag een visum aan

Wanneer je op wereldreis gaat, staat je route vaak nog niet helemaal vast. Toch heb je voor menig land een visum nodig. In het merendeel van de landen kun je eenvoudig een visum krijgen bij aankomst, een visum on arrival. Dit is echter niet in alle landen het geval. Sommige landen willen dat je voordat je voet op bodem zet al in het bezit bent van een visum. Voor een aantal van deze landen, waaronder Australië, kun je tot vlak van tevoren snel en gemakkelijk online een visum aanvragen. Voor landen als Rusland en China zul je echter al een tijdje van tevoren een visum moeten aanvragen. Let hier dus goed op tijdens het plannen van je route.

Houd je gezondheid in gedachte

Om optimaal van je wereldreis te kunnen genieten, kun je maar het best gezond zijn. Zorg er dus voor dat je ruim voor vertrek weet welke vaccinaties je nodig hebt en haal deze op tijd. Sla daarnaast ook medicijnen in die van pas kunnen komen tijdens je wereldreis. Vergeet vooral niet malariapillen mee te nemen. Verder kan het je helpen om fit te zijn tijdens je reis, begin dus een aantal maanden van tevoren met trainen. Bereid je goed voor en geniet van je wereldreis!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.