Ultimate magazine theme for WordPress.

Zo wen je weer aan het normale leven na een lange reis

787

 

Wanneer je dan eindelijk die lang verlangde reis maakt en je blijft een paar weken of zelfs maanden van huis, denk je er hoogstwaarschijnlijk niet over na hoe het zal zijn wanneer je weer terugkomt in eigen land. Dit kan namelijk vaak nog best wel een uitdaging zijn. Aan het ‘alleen maar leuke dingen doen’ en ‘nieuwe ervaringen opdoen’ is namelijk een eind gekomen. Van de ene op de andere dag zul je weer moeten werken, schoonmaken, koken en noem maar op. Niet zo leuk, maar met onderstaande raad zal het je een stuk gemakkelijker afgaan.

Kom op het juiste moment thuis

Het moment van thuiskomst kan een groot verschil maken in hoe gemakkelijk je weer aan het normale leven gewend raakt. Plan daarom – als het ook maar even kan – de dag van aankomst in thuisland tijdens de lente- of zomermaanden. Doordat hier dan de zon schijnt en de mensen om je heen over het algemeen een stuk vrolijker zijn, zal het voor jezelf ook eenvoudiger zijn een goed humeur na afloop van je reis te behouden. Ook zal je terugkomst een stuk soepeler verlopen wanneer je regelmatig naar buiten gaat, iets wat de kou in de winter toch wel minder mogelijk maakt.

Pak de dagelijkse routine weer op

Dit klinkt misschien heel eenvoudig en logisch, maar is het niet. Toch doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk weer met werken of studeren te beginnen. Zorg er in ieder geval voor dat je spoedig weer een dagelijkse routine te pakken hebt. Op deze manier voorkom je dat je te veel in het vakantiegevoel blijft hangen. Ook geldt over het algemeen; hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Pas tegelijkertijd wel op dat je niet in een keer té veel om handen neemt, plan tijd voor jezelf in en denk na voordat je beslissingen neemt.

Probeer nieuwe dingen

Is het gat waarin je valt bij thuiskomst zwarter dan zwart? Dan betekent dit vaak dat je niet tevreden bent met de gang van zaken van je dagelijkse leven. Fijn dus dan niet alles hetzelfde hoeft te lijven. Ga op zoek naar een uitdagende nieuwe baan, start een nieuwe studie, zoek een nieuwe hobby; kortom, daag jezelf uit en maak plezier. Probeer ook echt zoveel mogelijk leuke dingen te doen en zorg voor afwisseling binnen je dagelijkse sleur. Ga bijvoorbeeld zo nu en dan een avondje uit of een weekendje weg.

Neem je reis mee naar huis

Ja, je leest het goed. Breng herinneringen van je reis aan in je dagelijks omgeving. Oftewel, neem je reis mee naar huis. Je zult ervan verstelt staan over hoe goed dit werkt. Lijst je mooiste foto’s in, stel een fotoalbum samen of zet die geliefde souvenirs in het zicht. Deze aandenkens aan die fantastische reis zullen je herinneringen aan de mooie plekken die je heb bezocht in leven houden. Zo kun je nog heerlijke lang nagenieten, gewoon vanuit huis!

Plan je volgende reis

De laatste – en misschien wel leukste – raad die je meegegeven wordt; plan je volgende reis. Mocht je nog niet daadwerkelijk de financiële middelen hebben om een nieuwe reis te boeken, maak dan in ieder geval een plan. Waar gaat je volgende avontuur naartoe? Hoe lang blijf je weg? Met wie maak je die reis? Zo heb je iets om na uit te kijken én realiseer je je gemakkelijker dat een volgende reis zo gemaakt is. Vermijd die ‘after travel blues’!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.