Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belize: hoogtepunten tussen jungle en strand

Een verborgen parel in de Caraïben. Belize is een van de meest onderschatte reisbestemmingen ter wereld. Belize heeft geen tekort aan dichtbegroeide jungles, prachtige stranden, helderblauw water, kleurrijke koraalriffen, oude Maya-ruïnes en wildlife. Met andere woorden, Belize is een droombestemming en dat verpakt in een erg klein landje.

Verken de dieptes van de Actun Tunichil Muknal-grot

De ATM Tour (Actun Tunichil Muknal) kan het best worden omschreven als een ervaring van het type “Indiana Jones” en bezoekers hebben de mogelijkheid om indrukwekkende stalactieten en stalagmieten in de grot te bekijken, samen met Maya-aardewerk dat al honderden jaren onaangetast is. Je gids onthult oude doorgangen en deelt verhalen over Maya-goden en bewijzen van een Maya-prinsesbegrafenisscène.

Snorkel het Belize Barrier Reef

Het Belize Barrier Reef is het op een na grootste koraalrif ter wereld. Hoewel je vanaf de eilanden San Pedro en Caye Caulker makkelijk een snorkelexcursie kunt boeken die je naar verschillende locaties brengen zijn er een aantal locaties die de moeite zijn om te vermelden: Hol Chan Marine Reserve is misschien wel de populairste van allemaal met zeeschildpadden, verpleegsterhaaien en kleurrijke vissen. Een andere locatie is South Water Caye Marine Reserve waar je ongelooflijk kleurrijk koraal kan aanschouwen.

Duik in het Great Blue Hole

De Great Blue Hole is misschien wel een van de meest indrukwekkende natuurfenomenen die je zal aanschouwen. Dit grote blauwe gat is een onderwatergrot voor de kust van Belize. Een echte bucketlist bestemming om te gaan duiken. Of voor wie het liever droog houdt is er ook de optie van een panoramische vlucht.

Bezoek Maya tempels

Aan Mayatempels geen tekort in Belize. Hoewel Tikal net over de grens een bekend tempelcomplex is, moeten die in Belize niet onderdoen. Xunantunich is wellicht het meest toegankelijke van allemaal, gelegen op een korte afstand van San Ignacio. Voor de meer avontuurlijke reiziger is er ook nog het complex Caracol, gelegen diep in de jungle.

Spot wildlife

Het hele land is bedekt met een dichtbegroeide jungle. Genoeg mogelijkheden dus om wildlife te spotten. Wie een tocht maakt door de jungle zal niet lang nodig hebben om een brulaap of toekan te spotten. Voor een meer uitzonderlijke ontmoeting kun je gaan naar het Cockscomb Basin Jaguar Reserve, een reservaat met de grootste dichtheid van jaguars. Een ontmoeting met een jaguar was nog nooit zo dicht.

Kom tot rust op Caye Caulker

De onofficiële slogans van het eiland zijn letterlijk “Go Slow” en “No shirt, no shoes… no problem.”

De oostkust van Caye Caulker is de beste plek om een ​​hangmat of een picknicktafel te pakken om te genieten van het zonnige weer en de geluiden van de oceaan. Een aantal lokale restaurants en cafés serveren hier versgemalen koffie, detox vruchtendranken of verfrissend Belikin-bier met lokale lekkernijen zoals kreeft of gebakken bakbananen. Alles wat je nodig hebt om je het meest ontspannen te voelen!

Probeer river tubing

River tubing in Belize is een unieke manier om Belize te ervaren en een geweldige manier om van het natuurlijke landschap te genieten. Tours beginnen meestal met een korte wandeling door het regenwoud met alle spullen voor de activiteit. Daarna is het gezellig de rivier afdobberen in een rubberen band.