Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8 Bezienswaardigheden in de Yucatan die op je lijstje moeten staan

Het schiereiland Yucatán heeft een ongelooflijk rijke geschiedenis en is gezegend met meer dan alleen stranden. Je kunt wandelen tussen oude ruïnes, verdwalen in de jungle van Sian Ka’an en de levendige cultuur en het eten van de regio ervaren.

Kijk naar het wereldwonder Chichen Itza

Een bezoek aan Chichen Itza, een van de beroemdste oude vindplaatsen ter wereld, is een van de meest ongelooflijke dingen om te doen in Yucatan. De Maya-ruïnes staan ​​op de werelderfgoedlijst van UNESCO en behoren tot de nieuwe zeven wereldwonderen.

Bezoek Tulum

Ooit een slaperig kustplaatsje, maar nu is Tulum getransformeerd in een charmante hippieparadijs die geliefd is bij yogi’s, pasgetrouwden en liefhebbers van boetiekhotels. Terwijl de stad een enorme ontwikkeling doormaakt, heeft Tulum Beach nog steeds een wilde, jungleachtige omgeving.

Zwem in een cenote

De geologische omstandigheden op het schiereiland Yucatan hebben geleid tot de vorming van ongelooflijke zwemgaten met kristalhelder water die bekend staan ​​als cenotes. Er zijn duizenden cenotes verspreid over de regio en zwemmen in een cenote is een van de meest unieke en ongelooflijke dingen om te doen in Yucatan.

Ontdek de pracht van Sian Ka´an

Een van de 5 UNESCO-werelderfgoedlocaties in Yucatan, de ongerepte natuurlijke schoonheid van het biosfeerreservaat Sian Ka’an is een lust voor het oog. Het reservaat herbergt een oude Maya-ruïne, afgelegen stranden, een tropisch bos, een koraalrif en mangrovemoerassen.

Coba

Op ongeveer 45 minuten rijden ten noordwesten van Tulum liggen de ruïnes van een oude Maya-stad die bekend staat als Coba. De archeologische zone is verspreid en omvat twee lagunes en het grootste netwerk van stenen wegen van de oude Maya-wereld. Er zijn ook meerdere stenen piramides, waarvan de hoogste zo’n 42 meter hoog is, en open voor het publiek om te beklimmen.

Spendeer een paar dagen op Isla Mujeres

Isla Mujeres staat bekend om zijn witte zandstranden met rustig, transparant water. En ook zonder snorkeluitrusting zie je op de meeste stranden van het eiland prachtige kleurrijke vissen om je heen zwemmen.

Een interessant iets om te doen op Isla Mujeres is duiken of snorkelen in MUSA, een onderwaterkunstmuseum voor de kust van Isla Mujeres. MUSA heeft meer dan 500 onderwaterbeelden die zijn getransformeerd tot een deel van het koraalrif in een artistieke combinatie van kunst en natuur.

Snorkel tussen de zeeschildpadden

Halverwege tussen Tulum en Playa del Carmen ligt de rustige badplaats Akumal. Akumal staat bekend om de groene zeeschildpadden die in de baai zwemmen en eten. Het beschermende rif in de baai bij Akumal is zo groot dat golven de baai niet kunnen verstoren en dat zorgt voor geweldige omstandighedne om te snorkelen. Huur snorkelspullen of neem die zelf mee en ga naar het strand.

Dwaal door de koloniale stad Valladolid

Een van onze favoriete plekken om te bezoeken in Yucatan is zonder twijfel de koloniale stad Valladolid. Dit slaperige stadje ligt ongeveer 100 km landinwaarts van Tulum en is gevuld met felgekleurde huizen en oude koloniale gebouwen.

Het charmante stadje heeft ook een sterke band met het Maya-verleden. Veel locals lopen nog steeds rond in Maya-kleding en veel restaurants serveren typische Maya-gerechten met traditionele ingrediënten zoals chaya-bladeren en geplette pompoenpittensaus.