Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vijf prachtige nationale parken in Utah

Utah is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire nationale parken in de Verenigde Staten. Deze staan ​​bekend als de ‘Mighty Five’ en bestaan ​​uit Zion, Bryce, Arches, Canyonlands en Capitol Reef National Park. Elk jaar trekken miljoenen reizigers, fotografen en outdoorenthousiastelingen naar deze indrukwekkende bestemmingen om alles te ervaren wat ze te bieden hebben.

Zion National Park

Zion National Park is misschien wel het bekendste nationale park in Utah. Het is de thuisbasis van een uitgestrekte kloof en biedt eindeloze mogelijkheden voor plezier en avontuur. Het is ook de place to be voor wie houdt van canyoning, een sport waarbij avonturiers smalle canyons afdalen.

Bovendien zijn enkele van de beste wandelingen in Utah te vinden in Zion National Park. Verschillende wandelpaden lopen langs de rode rotsformaties waar het park het meest bekend om staat. Sommige leiden ook naar watervallen. Een van de bekendste wandelingen hier is Angels Landing en The Narrows.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park is een goede tweede voor beste nationale park in Utah. Het ligt in het zuidwesten van Utah en staat bekend om zijn kenmerkende rotsformaties, beter bekend als ‘hoodoos’. Deze zijn verspreid over het amfitheater van Bryce, opstijgend uit de bodem van de kloof. Mis hier zeker niet het uitzicht tijdens de vroege ochtend- en middagzon.

Er zijn hier ook verschillende andere must-see attracties, zoals Thor’s Hammer, de Natural Bridge en Dixie National Forest. Al deze kunnen tijdens je bezoek worden verkend, te voet, te paard of met een ATV.

Arches National Park

Het ontzagwekkende Arches National Park staat vooral bekend om zijn ongelooflijke 2.000 natuurlijke bogen. Het heeft ook andere interessante bezienswaardigheden, waaronder uitgebalanceerde rotsen, pinakels en andere geologische schatten.

De beroemdste boog in het nationale park, en misschien wel op aarde, is de Delicate Arch. De enige manier om deze unieke bezienswaardigheid te bereiken is door te wandelen. Er zijn ook verschillende andere paden in het park, waardoor het een populaire bestemming is onder backpackers.

Canyonlands

Canyonlands is een beroemd nationaal park in Zuidoost-Utah en staat bekend om zijn rode woestijnlandschap. Het is ook de thuisbasis van het beroemde Island in the Sky, een grote mesa met uitgestrekte uitzichten.

Canyonlands National Park is ook populair vanwege de ongelooflijke wandel- en fietspaden. Verschillende routes passeren enkele van de meest opvallende attracties van het park. Deze omvatten de Maze met zijn afgelegen canyons, Horseshoe Canyon en zijn eeuwenoude rotsschilderingen, en de Needles. Er is ook veel plezier te beleven op de Colorado-rivier.

Capitol Reef

Gelegen in het hart van het rode rotsland, vlak bij Highway 24, ligt het verbazingwekkende Capitol Reef National Park. Hier vind je pittoreske ravijnen met dramatische kliffen en rotsformaties, evenals een geologische monocline die zich uitstrekt over 160 kilometer.

Capital Reef National Park beschikt over een aantal wandelpaden met verschillende moeilijkheidsgraden. Voor schilderachtige uitzichten wordt de Sunset Point-wandeling aanbevolen. Dit is een kort pad dat je naar een ongelooflijk uitkijkpunt brengt waar je een van de beste zonsondergangen in heel Utah kunt zien.