Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verenigde Staten: trektocht langs de East Coast

De Verenigde Staten is een land dat voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Het is echter ook een enorm uitgestrekt land waardoor het moeilijk is het helemaal in één trip in je op te nemen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een trip langs ofwel de oostkust van het land of langs de westkust. Kies je voor de oostkust? Wat mag je dan zeker niet overslaan?

New York, New York

Elke trip langs de East Coast van de Verenigde Staten begint of eindigt met New York. The city that never sleeps is één van de belangrijkste epicentra van de wereld. Het is hier dat je het kloppende financiële hart van het westen terug kunt vinden. Het is hier dat het Vrijheidsbeeld staat en waar je het Empire State Building kunt bewonderen. Ben je in New York? Rij dan even door richting de historische stad Boston en stop ook eventjes in het bekende gokparadijs Atlantic City. Het is op zijn minst een belevenis!

Washington DC

Trek je verder zuidwaarts vanaf Atlantic City? Dan vind je in Delaware prachtige en ellenlange spierwitte stranden. Je steekt door richting Maryland waar je heel wat watersport kunt beoefenen of wandelingen kunt doen. Na Maryland kom je echter aan bij de grote prijs: Washington DC of ook wel het kloppende hart van de Amerikaanse politiek. Hier kan je onder andere het Witte Huis bezoeken. De stad heeft echter nog veel meer te bieden zoals bijvoorbeeld het Lincoln Memorial!

Virginia

Virginia is een bijzonder geval aan de Oostkust. Het is immers een prachtige plek maar ook eentje met een bewogen geschiedenis wat betreft slavernij. Hier vind je immers tal van tabak- en katoenplantages en honderden huizen in de gekende koloniale stijl. Wil je graag bijleren over deze donkere bladzijde in de Amerikaanse geschiedenis? Dan struikel je bijna over de musea hier!

North en South Carolina

North Carolina is een staat die vooral aangenaam is dankzij de natuur en de vele ongerepte stranden. Als je een echte liefhebber bent van wandelingen en dan meer specifiek van strandwandelingen is dit de plek voor jou. In South Carolina vind je dan weer de bekende badplaats Myrtle Beach waar je fun voor het hele gezin kunt beleven. Mis ook het wildleven van deze staat niet!

Miami

Ten slotte kom je in jouw East Coast trip aan in de Sunshine State. Florida heeft dan ook inderdaad bakken zonneschijn te bieden. Je vindt er ook Disney World in Orlando en een uitstapje naar Miami mag niet ontbreken. In Miami vind je de beste feestjes en een ontzettend leuke mix aan nationaliteiten en culturen.