Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het knapste van Tunesië

Tunesië is een land dat niet bij veel mensen op nummer één staat als ze hun volgende trip plannen. Nochtans hebben weinig landen een culturele historie die kan wedijveren met die van Tunesië. Dit is de heimat van de Carthagen. Hier waren de Romeinen en ook de Berbers en de Arabieren noemden het gebied hun thuis. Stuk voor stuk belangrijke invloeden die ook vandaag de dag nog hun sporen hebben. Maar wat mag je in Tunesië nu eens zeker niet missen?

Het amfitheater te El Djem

In Tunesië vind je nog steeds een veelheid aan Romeinse ruïnes terug. Ben je echter op zoek naar het meest indrukwekkende? Dan is ht amfitheater van El Djem de plek om te bezoeken. Vind je deze naam niet terug in de reisgidsen? Dan kan want deze plek staat ook bekend als het Colosseum van Thysdrus. Het amfitheater bood plek aan maar liefst 35 000 mensen en was daarmee één van de grootste van het Romeinse rijk. Tegenwoordig is het één van de best bewaarde exemplaren ter wereld en meer dan een bezoekje waard.

Djerba

Djerba is een naam waar je ongetwijfeld al eens over gehoord hebt. Djerba is dan ook een heerlijke mix van palmbomen, strand en een onverslaanbaar klimaat. Niet toevallig is dit eiland één van de best bezochte plekken van het land. Naast tal van opties tot relaxen vind je op Djerba ook heel wat culturele bezienswaardigheden. Zo vind je hier één van de oudste synagogen ter wereld!

Kairouan

Iedereen kent wel de heilige steden van de Islam: Mekka, Medina en Jeruzalem. Kairouan wordt beschouwd als de vierde heilige stad van deze wereldreligie. Het is dan ook een stad die een indrukwekkend aantal moskeeën bevat. Het is in Kairouan dat je de grootste moskee van Afrika terug kunt vinden. Ook een niet te missen locatie is de oude medina van de stad. Kairouan is daarnaast ook gewoon een ontzettend gezellige stad waar je altijd wel iets nieuw ontdekt in één van de vele steegjes!

Douga

Ben je een fan van geschiedenis? Dan kan een bezoekje aan de antieke stad Dougga absoluut niet ontbreken. Dougga werd in de vierde eeuw voor Christus gesticht door de Berbers en viel nadien in Romeinse, Byzantijnse en Islamitische handen. Deze mengelmoes aan invloeden zie je tot op de dag van vandaag terug. Dougga is zonder enige twijfel één van de best bewaarde antieke steden ter wereld. Kan je een lokale gids op de kop tikken om je alles over deze plek te vertellen? Dan valt dat zeker te overwegen. Dougga is simpelweg één van de meest bijzondere plekken van het land en zelfs van het continent!