Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op reis naar Spanje? Dit neem je zeker mee!

Op reis gaan: het is iets wat iedereen graag doet, zeker als het land van bestemming een land als Spanje is! Spanje is nog altijd een van de populairste reisbestemmingen van toeristen over heel Europa, en dat heeft natuurlijk enkele goede redenen: de zon, de zee en het strand, om nog maar te zwijgen van die ongelofelijk ontspannen Spaanse mentaliteit en alle siësta’s die erbij komen kijken!

Natuurlijk is een reis maken naar een land als Spanje een heuse onderneming. Het is dan ook belangrijk dat je heel goed voorbereid bent, om het voor jezelf comfortabeler te maken én veilig te reizen. Wat heb je nu zoal nodig als je een reis maakt naar Spanje? Hieronder lees je meer!

Belangrijke benodigdheden voor je reis naar Spanje

Een voorbereid reiziger is er twee waard, is dat geen ding? Onderstaande tips maken alvast meteen duidelijk dat bepaalde zaken écht niet mogen ontbreken in je reiskoffer:

1. Lichte, losse kledij

Het is een van de eerste dingen waar mensen aan denken als ze op reis vertrekken: de kledij die ze meenemen. Bij een reisje naar een land als Duitsland of bijvoorbeeld Zweden moet je je natuurlijk voorbereiden op niet al te hoge temperaturen en relatief veel regenval, maar bij een verblijf in Spanje is dat helemaal anders.

Vaak onderschatten mensen hoe warm het kan worden in bepaalde streken in Spanje, zeker in het binnenland waar de verse, verfrissende zeelucht ver te zoeken is. Neem dus altijd voldoende losse, liefst witte of andere lichtkleurige kledij mee die goed ventileert en geen irritatie op je huid veroorzaakt door zweet of wrijving!

2. Een goede zonnebril

Ook de zonnebril mag natuurlijk niet ontbreken in je uitrusting als je op reis gaat naar Spanje. Hoewel het eigenlijk beter is om zo’n bril niet te veel te dragen – omdat je volgens bepaalde wetenschappelijke onderzoeken dan sneller zou verbranden – kan het geen kwaad om er altijd een bij te hebben, just in case!

Investeer daarom in een goede zonnebril die uiterst goed UV-bestendig is en vooral ook comfortabel zit. Houd er bij de zoektocht naar een goede bril rekening mee dat het armatuur van de zonnebril bij erg warm weer al snel gaat irriteren als je zweet!

3. Cash geld

Ten slotte is het een goed idee om altijd wat cash geld bij je te hebben als je een reis naar Spanje onderneemt. Ja, het gaat om een Europees land waar ook nog altijd de Euro gebruikt wordt, maar dat wil niet zeggen dat je overal en altijd geld uit de muur kunt halen.

In bepaalde streken, en dan gaat het vooral om oude of kleine dorpen die weinig toeristische meerwaarde bieden, is het vaak moeilijk om een bankautomaat te vinden. En dan zal je dankbaar zijn dat je alsnog een verfrissend drankje kunt kopen met die paar euro die je in je portefeuille hebt zitten!