Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op reis naar Portugal

Je zou misschien elke maand wel een trip willen maken naar Portugal. Het klimaat is zo heerlijk. Wanneer je ook gaat, bijna altijd straalt je een strakblauwe lucht tegemoet. De mensen zijn aardig en ook raak je onmogelijk uitgekeken als het gaat om prachtige bezienswaardigheden. Overweeg je een reis te maken naar Portugal, dan is Ponta da Piedade een regelrechte aanrader.

Hoe reis je naar het zuiden van Portugal?

Ponta da Piedade ligt in het zuiden van Portugal. In het plaatsje Lagos. Er zijn verschillende manieren om deze mooie plek te bereiden. Misschien laat je de auto liever staan en ga je graag met het openbaar vervoer. Dat is heel goed mogelijk. Het kost je slechts weinig moeite om Lagos te bereiken met de trein. Vanuit allerlei plekken in de Algarve zijn er verbindingen naar Lagos. Ben je op het station, dan is het nog 4 kilometer naar Ponta da Piedade zelf. Je zou dit kunnen lopen maar in het hoogseizoen rijdt er ook een speciaal klein treintje voor toeristen. Uiteraard staat er ook altijd wel een taxichauffeur voor je klaar om je even naar je bestemming te brengen. Ga je zelf met de auto, dan wordt je via allerlei borden al snel de weg gewezen. Er is echter maar een parkeerplaats en die is redelijk snel vol. Of je moet heel vroeg op de dag of later in de middag aankomen.

Wanneer bezoek je Ponta da Piedade?

Het is natuurlijk niet zonder reden dat jij deze mooie plek wilt bezoeken. Meer mensen komen op dit goede idee. Daarom is het vaak redelijk druk hier in de Algarve. Vind jij dat geen probleem en kent gezelligheid geen grenzen, ga dan gewoon wanneer je wilt. Geniet je echter liever op rustige momenten van cultuur en natuur, dan kun je beter heel vroeg in het voorjaar of juist in het najaar naar Ponta da Piedade gaan. Ook is het vroeg in de morgen en later in de middag een stuk rustiger. Kom je met de auto, dan is de kans groot dat je die nog kunt parkeren op de parkeerplaats.

Maak zeker een boottocht

Ben je dan toch in Ponta da Piedade, kies dan zeker voor een boottocht. Ook vanaf de kliffen is het uitzicht adembenemend mooi, maar het mooiste uitzicht heb je vanaf het water. Er zijn allerlei georganiseerde boottochten mogelijk. Je vaart dan door de donkere groten en langs de bijzondere kliffen. De tochten vertrekken vanuit Lagos. Je kunt ook wel een toch boeken in Ponta da Piedade zelf, maar reken erop dat je dan de hoofdprijs betaalt.