Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marokko: de leukste steden

Marokko is een prachtig land met een geheel eigen cultuur. Bovendien is het nog vrij dichtbij en vind je er ook tal van leuke steden voor een citytrip of voor een rondreis. Staat er bij jou een reisje Marokko op het programma en heb je nog wat inspiratie nodig wat de bestemmingen betreft? Dan vind je hier de leukste steden van het land!

Rabat

Rabat is al meer dan honderd jaar de hoofdstad van Marokko en is een stad die zijn verleden uitstraalt. Je vindt er heel wat Franse invloeden maar ook de eeuwen voor de Franse overheersing zijn goed vertegenwoordigd. Zo is het indrukwekkende paleis van koning Mohammed VI een echte must. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de bekende Chellah die beter bekend staat onder de naam de dodenstad van de Mariniden. Rabat is een leuke mix tussen stijlen en van geschiedenis met moderne invloeden. Een niet te missen ervaring!

Casablanca

De stad Casablanca is wereldwijd bekend geworden dankzij de gelijknamige film. De naam roept dan ook meteen een sfeer van mystiek en luxe op. Casablanca is de grootste stad van het land en misschien wel de meest moderne. De grote troeven van deze leuke stad zijn de schitterende zeezichten en de imposante Hassen II moskee. Goed om te weten is dat Casablanca het verblijf bij uitstek van de rijke Marokkanen is. Zoek je luxe en comfort dan vind je dat hier!

Marrakesh

Marrakesh is misschien wel de stad die het meeste toeristen aantrekt van Marokko. De stad staat dan ook bekend als de koningsstad en dat zie je er ook wel aan. In Marrakesh vind je de typische terracotta huisjes die de reden zijn van de bijnaam van de stad: de rode stad. Je vindt doorheen de vele steegjes en straatjes van Marrakesh de ene straatartiest na de andere. Waarzeggers en acrobaten vechten er om de aandacht en tal van culturele iconen van Marokko bevinden zich in Marrakesh. Bezoek zeker het Bahia paleis en het grafmonument van de Säadieden!

Fès

Marrakesh staat bekend als de koningsstad van Marokko maar in een niet zo ver verleden was die eer weggelegd voor Fès. Fès is vandaag de dag nog steeds een stad waar je heel wat cultuur en paleizen terug kunt vinden maar het is ook een echte authentieke stad. Je vindt hier bijvoorbeeld heel wat traditionele ambachten terug die elders verdwenen zijn. Wil je echt eens proeven van Marokko zoals het werkelijk is? Dan kan je een tripje richting Fès niet afslaan. Ben je ter plekke? Dan ben je dat pas echt nadat je op een ezel hebt rondgereden!