Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deze locaties in Kroatië kunnen zo op je Instagram

We leven in een tijd waar het niet meer weg te denken is. Wie op reis gaat wil niet alleen meer leuke foto´s, maar deelt deze ook graag via sociale media. Instagram is een populaire app geworden waar reizigers maar al te graag de mooiste plekjes van de wereld delen met hun volgers. Ga je op reis naar Kroatië? Dan zijn dit de mooiste locaties om op je feed te plaatsen.

De stadsmuren van Dubrovnik

Wie de serie Game of Thrones heeft gezien herkent het plaatje onmiddellijk. De stad was de setting voor King´s Landing en is ook in het echt gewoon de moeite waard. Met de vele rode daken, pittoreske kerken en nauwe straatjes is het oude centrum van Dubrovnik een must see tijdens je reis in Kroatië. De stadsmuren geven je niet alleen een zicht op het historische centrum maar ook op de Adriatische zee.

Krka Nationaal Park

Krka National Park strekt zich uit van de Adriatische zee tot aan het berglandschap van Kroatië. Dit stukje natuur heeft zijn naam te danken aan de rivier die er doorheen stroomt, en dat is ook waar we je meteen naartoe sturen. De Skradinski Buk en Roski Slap watervallen zijn een hotspot voor reizigers die de perfecte foto willen maken met deze sprookjesachtige watervallen in de achtergrond.

Plitvice National Park

Van het ene nationale park naar het andere. Plitvice is misschien wel de grootste trekpleister van Kroatië en de kans is dus maar klein dat je hier alleen bent. Het park bestaat uit een groot bosachtig gebied dat bezaaid is met verschillende meertjes. Dat deze meertjes op verschillende hoogtes liggen en verbonden zijn via idyllische watervallen maakt dat deze locatie gewoon op je Instagram feed moet verschijnen.

Historisch centrum van Rovinj

Op zoek naar de meest Instagramwaardige locaties in Kroatië? Rovinj is de perfecte bestemming. Deze kleurrijke stad ligt op een schiereiland aan de zee en kan het best bewonderd worden vanaf de haven in het noorden. Ook in het centrum zelf vind je heel wat plaatsen die je heel wat likes zullen bezorgen. Heb je een drone bij? Maak dan zeker een panoramische foto van de stad en je zal overdonderd zijn door de perfectie.

Zavratnica

Deze locatie zal je wellicht niet vaak over lezen maar dat is onterecht. Deze 900 meter lange, smalle inham gelegen aan de kust en dichtbij de bergen is idyllisch wanneer bewonderd van bovenaf. En dat kan gelukkig ook met een korte maar pittige wandeling naar het uitzichtpunt. Niet alleen is het helderblauwe water erg pittoresk, maar je ziet er ook een scheepswrak daterend uit de oorlog net onder het wateroppervlak liggen. Na het nemen van foto´s toch nog even snorkelen dus!