Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beste skiresorts in de Franse Alpen

Er zijn meer dan 100 skigebieden in Frankrijk. Van pittoreske en typisch Franse resorts met pistes van wereldkwaliteit tot resorts die beroemd zijn omwille van hun après-ski. Met zo een groot en divers aanbod is het moeilijk om te kiezen wat jouw volgende bestemming wordt voor een wintersportvakantie. We geven je alvast enkele ideetjes met onze lijst van beste skiresorts in de Franse Alpen. De perfecte voorbereiding voor jouw skivakantie in Frankrijk.

Val d’Isère

Val d’Isère is een van de bekende vakantieoorden van de Alpen. Val d’Isère maakt deel uit van het enorme onderling verbonden gebied Espace Killy en heeft enorme keuzes voor zowel skipistes als off-piste terrein. Tignes, het verbonden resort, heeft ook uitstekende backcountry-opties om in de loop van het seizoen te verkennen, als één resort niet genoeg is. Niet voor niets is Val d´Isère een populaire skibestemming bij onze zuiderburen.

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes, een van de hoogstgelegen skigebieden ter wereld, is een schilderachtige omgeving omringd door een dramatisch berglandschap. Met bovengemiddelde zonneschijn zal je zeker niet uitgekeken raken op het uitzicht met de zonnestralen die je gezicht opwarmen. Het is een sneeuwzeker gebied met ruim 200 kilometer aan pistes om te skiën en snowboarden. Daarnaast staat Les Deux Alpes ook bekend om zijn uitmuntende après-ski.

Val Thorens

Val Thorens is het hoogste skiresort van Europa en ontvangt de meeste buitenlandse bezoekers van alle Franse skigebieden. Het maakt deel uit van de enorme en adembenemende Trois Vallées – het grootste onderling verbonden skigebied ter wereld. De hoogste lift in het resort gaat tot 3.230 m, wat een prachtig uitzicht biedt over de Franse Alpen, terwijl het resort wordt omringd door een panorma van spectaculaire en imposante toppen.

De grote hoogte, naast de Glacier de Péclet, betekent een relatief lang seizoen dat kan duren van half november tot zelfs mei. Het betekent ook relatief betrouwbare sneeuwzekere pistes. En dankzij het rustigere nachtleven in Val Thorens heb je meer tijd om te genieten van de rust in de bergen.

Méribel

Waar Val Thorens hoog in de Trois Vallées ligt, bevindt Méribel zich letterlijk en figuurlijk in het midden. Een skivakantie in Méribel betekent Savoyaardse Franse architectuur, een resort gericht op halfgevorderden en de majesteit van de omliggende bergen van Les Trois Vallées. Met 600 km aan pistes en 40.000 hectare om uit te kiezen in The Three Valleys, heb je nooit een tekort aan terrein om te verkennen.

Méribel staat ook bekend om zijn après-ski en Britse bars. Hoewel Méribel niet het resort is om naar toe te gaan als je geld wilt besparen of weg wilt van de drukte, kunnen degenen die op zoek zijn naar een sociale tijd en schoonheid in de Alpen het slechter doen dan Méribel.

Chamonix

Wereldwijd beroemd om zijn geweldige selectie van backcountry pistes en grote bergterreinen. De beste wintersporters komen hier hun limieten uittesten. Chamonix is ​​de thuisbasis van de hoogste berg van Europa, Mt Blanc, en genesteld in een vallei omringd door zes skigebieden. Chamonix heeft ook een grote keuze aan terreinen voor beginners en gevorderden.