Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De meest Instagramwaardige bestemmingen van West-Australië

West-Australië is een uitgestrekte en prachtige staat met enkele van de meest pittoreske locaties in Australië, waardoor het de perfecte bestemming is voor Instagrammers en fotografieliefhebbers. Van ongerepte stranden tot ruige outbacklandschappen, er is een gevarieerd aanbod aan bestemmingen waar je Instagramvolgers groen van jaloezie van zullen worden.

Broome en Kimberley

Als er één plek is in West-Australië met iconische landschappen voor prachtige foto’s, dan is het wel het uiterste noorden van de staat. Van het prachtige turquoise water van Cable Beach in Broome tot de ruige kloven van de Kimberley, er is geen tekort aan perfecte plekken om je herinneringen vast te leggen. Cable Beach in Broome is een van de meest iconische stranden van Western Australia, met lange stukken wit zand en kristalhelder turkoois water. Het is een perfecte plek voor wie prachtige foto’s van de zonsondergang wil maken.

Margaret River regio

De Margaret River regio is een van de populairste reis- en fotografiebestemmingen in West-Australië, beroemd om zijn wijnmakerijen van wereldklasse, ongerepte stranden en weelderige bossen. De meest Instagrammable locaties in de buurt van Margaret River zijn onder andere de Busselton Jetty, een bijna 2 km lange houten steiger die zich uitstrekt tot aan de zee; het prachtige Boranup Forest, een schitterend karribos met torenhoge bomen die een magische sfeer creëren, en Injidup Natural Spa, een pittoresk rotszwembad dat een waterval nabootst wanneer oceaangolven eroverheen slaan.

Pinnacles Desert

The Pinnacles Desert ligt slechts een paar uur ten noorden van Perth en in de buurt van Jurien Bay. Het is een ongelooflijk natuurwonder dat perfect is voor Instagram-foto’s. Dit buitenaardse landschap is uniek in West-Australië en bestaat uit duizenden kalkstenen pilaren die uit het zand rijzen en een prachtig en uniek fotomoment creëren. De Pinnacles Desert is terecht een populaire bestemming voor fotografen en er zijn volop mogelijkheden om unieke en ontzagwekkende Instagram-foto’s te maken. De beste tijd om geweldige foto’s te maken is tijdens het gouden uur, vlak voor zonsondergang, wanneer het licht zacht en warm is.

Kalbarri National Park

Kalbarri National Park ligt in de Coral Coast van Australië, op ongeveer vijf uur rijden ten noorden van Perth en herbergt enkele van de meest spectaculaire natuurlandschappen van Western Australia. Het park biedt geweldige fotomogelijkheden, zoals ruige kliffen aan de kust, indrukwekkende kloven en prachtige wilde bloemen in de lente. De beste Instagram-locaties vind je als je een bezoek brengt aan het iconische Nature’s Window, een natuurlijke rotsboog die de Murchison River omlijst, de Kalbarri Skywalk, een uitkijkplatform dat hoog boven de Murchison River Gorge hangt en de Z Bend Lookout, die hier een adembenemend uitzicht over de kloof biedt.

Rottnest Island

Rottnest Island ligt vlak voor de kust van Perth en is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen. De verbluffende natuurlijke schoonheid van het eiland is ongeëvenaard en er zijn tal van mogelijkheden om prachtige foto’s te maken – van de beroemde quokka’s, kleine buideldieren die bekend staan om hun vriendelijke en fotogenieke aard, tot ongerepte stranden en enkele van de populairste fotolocaties op het eiland zoals The Basin, Pinky Beach en Little Salmon Bay. Daarnaast kan het verkennen van het eiland op de fiets een spannende manier zijn om verborgen Instagram-waardige plekjes te ontdekken.