Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reizen naar Australië: de beste tips

Australië is absoluut één van de meest populaire bestemmingen om een rondreis te maken. Trekken door de outback, de bruisende kustlijn bezoeken, de lokale chill vibes meekrijgen: het is een once-in-a-lifetime ervaring. Maar vakantie vieren in Australië brengt natuurlijk ook heel wat planning met zich mee. Met welke praktische zaken moet je rekening houden voor vertrek? Wat mag je zeker niet vergeten? Hier vind je alvast enkele van de belangrijkste tips voor een onvergetelijke vakantie naar Australië!

Zie het niet te groots

Australië is in oppervlakte een enorm land. Het grote gevaar is dan ook dat heel wat mensen denken dat ze in twee à drie weken het hele land wel eens rond zullen trekken. Dat is onmogelijk om op een kwalitatieve en goede manier te doen. Je kunt dan ook best op voorhand twee à drie regio’s eruit kiezen die je net iets meer in detail gaat bekijken. Hou hier overigens ook rekening met de temperatuur ter plekke. Australië is zo groot dat het klimaat van noord naar zuid enorm verschilt. Maak niet te fout te denken dat het wel warm of net koud zal zijn!

Boek op tijd

Binnen Europa kan je vaak een goedkope last minute op de kop tikken voor vele reizen. Vergeet dat maar voor een trip naar Australië. Daar geldt in de regel dat hoe later je boekt hoe duurder het zal worden. Wees er dus op tijd bij om jouw tickets te boeken. Bijkomend voordeel hier is dat je ook nog de grootste keuze in lokale accommodaties hebt. Zeker mooi meegenomen als je budget niet al te indrukwekkend is.

Huur de juiste wagen

Ter plekke kan je een heel assortiment aan wagens huren. Ga op voorhand wel even na wat je eigenlijk met jouw huurwagen wilt doen. Heel wat wegen in Australië en dan vooral in de outback zijn immers in slechte staat en onverhard. Wil je hier het avontuur tegemoet treden? Dan kan je best een stevige wagen huren die dit ook aankan. Wees bovendien voorzichtig: afgelegen gebieden zijn ontzettend gevaarlijk om in de nacht doorheen te rijden. Dat gevaar kan komen van overstekende kangoeroes tot de onvoorspelbaarheid van het weer.

Kies voor de stopover

Australië ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld. Het duurt dan ook wel even voor je ter plekke aankomt. Wil je de jetlag vermijden en uitgerust ter plekke aankomen? Dan kan je best niet kiezen voor een rechtstreekse vlucht maar wel voor een stopover. Plan een dagje rust in onderweg naar Australië en jouw lichaam zal je dankbaar zijn. Steden als Hong Kong en Singapore zijn bovendien ontzettend leuk om eens te verkennen onderweg naar Australië!