Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vakantie naar Oceanië

Staat er al jaren een reis naar deze prachtige plek op aarde op jouw bucketlist? Dan is het nu misschien wel de tijd om deze droom werkelijkheid te maken. De natuur is overweldigend mooi. Het is dan ook niet voor niets dat elk jaar weer duizenden mensen op reis gaan naar deze plek. Oceanië bestaat uit Nieuw-Zeeland, Australië en nog een aantal hele kleine eilanden. Ga je deze reis plannen, dan kun je vast wel gebruik maken van onderstaande handige tips.

Handigste reistijd

Jouw vakantiebestemming is gelegen op het zuidelijk halfrond. De jaargetijden zijn daarom heel anders dan bij ons. Zelfs precies tegengesteld. Als het bij ons winter is, dan is het daar zomer en tijdens onze zomer beleef je daar juist de wintermaanden. Het Noordereiland heeft een mild klimaat. Het is er nooit kouder dan een graad of 10 en nooit veel warmer dan ongeveer 25 graden. Kijk je echter naar het Zuidereiland, dan is het klimaat wel anders. Daar is het namelijk heel uiteenlopend. Houd je van enorm veel zonneschijn, dan zit je precies goed in het noordwesten. Wil je het liefst regen vermijden, ga dan niet naar de westkust. Daar valt echt vrij veel regen. Bij de oostkust houdt dit met een 70 cm per jaar soms zelfs al op.

Groepsreis of niet

Er worden heel wat groepsreizen georganiseerd naar Oceanië. Deze manier van vakantie houden heeft dan ook zeker zo zijn voordelen. Een verre reis kost vaak aardig wat. Tijdens een groepsreis wordt er gezocht naar de beste deals, de handige routes en de meest ideale accommodaties. Vaak ben je op deze manier wel goedkoper uit dan wanneer je alles zelf los moet regelen. Ook is het prettig wanneer een reis totaal verzorgd is. Jij hoeft dan niet te bedenken waar je moet eten, waar je een winkel vindt en waar je nu morgen eens naar toe zult gaan. Het enige wat je doet is eindeloos genieten. Ben je echter een enorme vrijbuiter, dan spreekt een groepsreis je wellicht minder aan. Dan voel je jezelf pas echt lekker op vakantie als je zelf elke dag de planning bepaalt. En weet je vandaag nog niet wat je morgen doet, dan geeft dat je alleen maar een kick.

Beste reistijd

Wil je naar Oceanie, dan kun je dat het beste tussen oktober en maart doen. Tijdens onze winter is het daar zomer, dus dan geniet je van aangename temperaturen. Prettig aan het voorjaar en het najaar is dat het dan minder druk is. Zeker in de mooie natuurparken kan dat erg prettig zijn.