Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reizen door Zuid-Amerika? Vergeet dit niet!

Zuid-Amerika is voor veel mensen een reisbestemming die tot de verbeelding spreekt. Landen als Peru, Argentinië en Colombia herbergen niet alleen waanzinnige natuur maar ook een stevige brok cultuur en geschiedenis. Ben jij eindelijk van plan om een dergelijke trip van jouw bucketlist te schrappen? Dan zijn er wel een aantal zaken waar je op voorhand best rekening mee houdt. Enkele spullen die je zeker niet mag vergeten.

De lokale insecten

In Zuid-Amerika hebben ze jammer genoeg een stevig aanbod aan insecten die gevaarlijk kunnen zijn. Zo komt in sommige streken zelfs de malariamug nog altijd voor. Voor je op reis vertrekt is het dan ook geen overbodige luxe om even na te gaan wat je zeker mee moet hebben om jezelf te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan malariatabletten, aan anti-muggenspray en nog meer van dat soort zaken. Als het gaat om jouw gezondheid kan je immers beter voorkomen dan genezen.

De juiste elektronica

In de meeste landen in Zuid-Amerika ga je niet echt uit de voeten kunnen met de stekkers verbonden aan jouw elektrische apparaten. De stopcontacten zijn er immers helemaal anders dan je ze hier terug kunt vinden. Vergeet dan ook zeker niet om een wereldstekker mee in de koffer te pakken voor je vertrekt. Een goede tip is om ook meteen een kleine stekkerdoos in te pakken. Soms wil je immers tegelijkertijd verschillende apparaten op kunnen laden.

Het woordenboek!

Veel mensen denken dat je te plekke wel mensen kunt vinden die een woordje Engels praten. Dat kan misschien wel het geval zijn in de grootsteden maar in veel lokale dorpen, kleinere steden en zelfs sommige toeristische hotspots is dat een no go. Het is dan ook een goed idee om altijd een Spaans of Portugees (als je in Brazilië bent) woordenboekje op zak te hebben. Zo kan je altijd uit de voeten als je bijvoorbeeld even de weg moet vragen of met een ander probleem zit.

Hou het waterdicht

Zuid-Amerika is een prachtig continent maar staat ook bekend omwille van het volatiele weer. Als het er regent dan valt het meteen met bakken naar beneden. Bovendien zijn er heel wat prachtige natuurzichten nabij het water, watervallen, wilde rivieren en ga zo maar door. Dat betekent ook dat er heel veel risico is om jouw telefoon aan het water te verliezen. Investeren in een waterdicht telefoonhoesje is en goed idee. Heb je nog spullen die wel echt beter droog blijven? Dan is een waterdichte backpack misschien wel nog beter bekeken. Je zult jezelf er alvast dankbaar voor zijn!