Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op roadtrip in de Verenigde Staten: deze parken en steden mag je niet overslaan!

Een reisje naar Amerika, daar kan je iedereen wel voor wakker maken. Een unieke ervaring in het land van de 50 staten. Het land is zo enorm groot, het is een wereld van verschil met Nederland. De natuur en cultuur is zo anders: je kan je wel een volledige dag vermaken in de supermarkt Walmart. Dat zou bij onze Albert Heijn maar moeilijk gaan. Een roadtrip met een camper is daarom een erg bijzondere manier om kennis te maken met de Amerikaanse cultuur. De Westkust van Amerika is de meest populaire route voor een vakantie. Hier vind je de meeste diversiteit aan cultuur, natuur en stad. Hieronder vind je een aantal steden en natuurparken die niet mogen ontbreken op jouw reisschema!

Nationaal park Yosemite

Het natuurpark Yosemite is een echte parel aan de Amerikaanse westkust. Hier vind je immens grote watervallen, indrukwekkende bergen en hoge Sequoia-bomen. Het typische Amerikaanse landschap is helemaal terug te vinden in Yosemite. De natuur is nog heerlijk ongerept in dit nationaal park, en dat zie je terug. Een fenomenale wandeling door de gletsjer-gevormde bergen: dat vergeet je nooit meer!

San Francisco

De stad San Francisco is voor Amerikanen een echt fenomeen. De stad staat bekend om zijn steile heuvels. De wegen zijn niet kaarsrecht, integendeel, ze zijn enorm hobbelig. De Golden Gate Bridge is in het echt nog veel mooier dan op foto’s. Huur een fiets en maak een verkwikkend tochtje over de brug heen. Je kan ook een excursie boeken naar Alcatraz, het eiland met de gevangenis. In de avond kan je lekker uiteten in Fisherman’s Wharf. Dit is het havengebied van San Francisco en het is hier heel gezellig door alle lichtjes en versiering. Je voelt je er gelijk thuis!

Nationaal park Grand Canyon

De Grand Canyon is een erg diepe kloof in een bergpas. De Canyon bevindt zich in de staat Arizona. Als de zon schijnt, lijkt het wel een schilderijtje. De canyon is wel bijna 450 kilometer lang, wat bizar is! Dat is gewoon even lang als de kustlijn van Nederland! De Grand Canyon kan je het beste zien vanuit de lucht, dus een helikoptervlucht is geen overbodige luxe. Op deze manier kan je wat dichter bij de kloof komen, en zien hoe de Canyon precies is vormgegeven. Als je liever met beide benen op de grond staat, kan je ook voor een wandeltocht kiezen door de Canyon heen. Een uitdaging, maar wel de moeite waard!

En, wanneer ga jij die geliefde reis in Amerika maken? Stel hem niet langer uit en begin nu met sparen. Zo heb je een concreet doel waar je naartoe kan werken, wat extra motiverend werkt. Succes!