Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beleef de dag van je leven in een van deze Amerikaanse attractieparken!

Groot, groter, grootst: dat lijkt het motto van de Verenigde Staten te zijn. Alles is hier overdreven, nooit lijkt het goed genoeg te zijn voor Amerikanen. Gelukkig heeft dit ook positieve gevolgen, bijvoorbeeld voor de attractieparken die in Amerika worden gebouwd. De Nederlandse pretparken vallen in het niet bij deze joekels van parken. Het is daarom extra leuk om eens zo’n Amerikaans pretpark te bezoeken, om te kijken wat daar de gang van zaken is en hoe alle attracties daar zijn vormgegeven. Maar, Amerika is zo groot: welke attractieparken zijn nou echt de moeite waard om een dagje naartoe te gaan? Dat lees je hier!

Universal Studios – Los Angeles

In Hollywood vind je het Universal Studios park. Dit is een volledig pretpark gewijd aan het merk Universal, dat vergelijkbaar is met Disney of Pixar. Als je een filmliefhebber bent, dan mag je dit park niet missen! Alle attracties behoren bij een specifieke film of serie. Zo heb je een Simpson ride: dat is een 3D ride waarbij je in een wagentje zit en je naar een scherm kijkt met een 3D bril op. Het lijkt alsof je in een echte achtbaan zit, maar in feite beweegt het karretje enkel in bepaalde richtingen, maar blijft het zelf op zijn plek (het beweegt dus niet echt). Ook heb je er een echt Harry Potter kasteel waar je de hele filmserie opnieuw kan beleven. Wil je wat meer te weten komen over het maken van films, dan is de Studio Tour een echte aanrader!

Walt Disney World – Orlando

Het Disneylandcomplex in Orlando is het bekendste attractiepark van de Verenigde Staten. Het complex is ongeveer even groot als de provincie Utrecht, dus je kan je wel voorstellen dat je hier wel een dagje kan vermaken. Zo heb je vier attractieparken (met onder ander Magic Kingdom en Animal’s Kingdom) en ook nog een aantal waterpretparken. Gelukkig schijnt de zon in Florida bijna iedere dag, dus kan je vast ook een attractie in deze waterparken meepakken!

Six Flags Magic Mountain – Californië

Last but not least: Six Flags Magic Mountain. Dit park is alleen weggelegd voor de echte durfallen, omdat het park over een record aantal achtbanen beschikt (dit zijn er welgeteld 18). Je hebt er gelukkig ook wat familie-attracties, zodat de wat jongere kinderen ook een leuke dag in dit pretpark kunnen beleven. Er is voor ieder wat wils, dus als jij liever in een rustigere attractie stapt, is dat ook zeker een mogelijkheid. Er lopen diverse stripfiguren door het park heen waar je mee op de foto kan. Kortom, alle ingrediënten aanwezig voor een gezellig dagje uit!