Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Backpacken in Midden-Amerika: waar je allemaal rekening mee moet houden!

In je eentje op reis in Midden-Amerika, dat klinkt toch als een droom? Veel mensen vinden het toch best wel spannend om in hun eentje op reis te gaan, en dan al helemaal naar een totaal ander continent. Het is best begrijpelijk dat je het een beetje eng vindt, maar met de juiste voorbereidingen is deze spanning nergens voor nodig en kan de spanning plaatsmaken voor voorpret. Veel mensen weten alleen niet waar ze moeten beginnen bij het plannen van een solo reis naar Midden-Amerika. Hieronder vind je daarom een aantal tips & tricks waar je rekening mee dient te houden als je naar dit continent vertrekt!

Zet je pinpas op wereld

Als jij een pinpas hebt, dan staat deze standaard op Europa. Dit vermindert de kans op fraude en diefstal, want het betekent dat jouw pinpas alleen in het continent Europa gebruikt kan worden. Het is wel handig om in te stellen dat je hem ook in de rest van de wereld kan gebruiken voordat je naar Midden-Amerika vertrekt, anders kom je daar mogelijk in de problemen!

Neem een woordenboekje mee

Het is nooit zeker dat de mensen op de plaats waar jij naartoe reist goed Engels spreken (of überhaupt Engels spreken). In Midden-Amerika is Spaans voornamelijk de voertaal, dus het is handig als je zelf een woordje Spaans kan. Je kan dit via Duolingo (een app op je telefoon) doen, maar als je weinig tijd hebt van tevoren kan je ook gewoon een Spaans woordenboekje in je koffer gooien. Een echte lifesaver!

Neem een wereldstekker met je mee

In Midden-Amerika kennen ze andere stopcontacten dan wij in Nederland of Europa hebben. Als je dus je mobiele telefoon of laptop wil opladen, moet je een ander soort stekkerdoos gebruiken dan je gewend bent. Je kan in Midden-Amerika zelf een stekker kopen, maar het is beter om een wereldstekker mee te nemen uit Nederland. Op deze manier weet je zeker dat jouw telefoon overal kan worden opgeladen, onafhankelijk van in welk land je op dat moment bevindt.

Check of je inentingen nodig hebt en welke reisverzekering je hebt

Als je niet voor negatieve verrassingen tijdens je reis wil komen te staan, is het van cruciaal belang dat je je alle inentingen neemt die voorgeschreven worden door de GGD. Als je deze niet neemt, en je ziek wordt in het buitenland, dan is er een kans dat je ernstig ziek wordt (met zelfs de dood tot gevolg). Controleer dus altijd goed of je bepaalde inentingen moet halen als je een specifieke reis gaat maken. Ook is het daarbij verstandig je reisverzekering eens goed onder de loep te nemen: wat wordt verzekerd en wat niet. Misschien kan je deze nog aanpassen naar een verzekering die voor jou op dat moment wat gunstiger is.