Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom je de Yucatan moet gezien hebben

Het schiereiland Yucatan is er eentje dat al heel wat jaren tot de verbeelding spreekt. Deze regio in het zuidoosten van Mexico is veruit de bekendste van dit Midden-Amerikaans land en dat heeft natuurlijk alles te maken met de Maya-ruïnes. Yucatan heeft echter nog veel meer te bieden dan enkel deze eeuwenoude artefacten. Deze toeristische hotspot is zonder enige twijfel één van de mooiste ter wereld. Dit zijn dan ook de redenen waarom je in jouw leven minstens één keertje een trip richting Yucatan moet boeken!

De Maya-sites

Je kunt er niet omheen: Yucatan is voor eeuwig gelinkt met de rol die de regio speelde in de tijd van de Maya’s. Dit was immers het centrum van dit immense en tot de verbeelding sprekende rijk. Vandaag de dag vind je nog altijd heel wat indrukwekkende artefacten uit de Maya-periode terug doorheen Yucatan. Er zijn de immens bekende sites zoals Chichén Itzá maar je hebt er nog tientallen anderen met namen als Coba, Ek Balam, Calakmul en ga zo maar door. Een tripje doorheen dit UNESCO-werelderfgoed kan dan ook niet ontbreken.

De parelwitte stranden en indrukwekkende natuur

Yucatan is een streek die je toelaat om de perfect combinatie te maken van cultuur, natuur en relaxatie. Als schiereiland spreekt het voor zich dat je heel wat stranden terug kunt vinden. Deze hagelwitte stranden liggen naast kristalhelder water waar je tal van watersporten kunt doen of gewoon heerlijk kunt bakken in de zon. Voor de kust vind je bovendien enkele prachtige eilanden en lagunes zoals Cozumel, Akumel en het bekende Laguna Bacalar. De onderwaterwereld van Yucatan is indrukwekkend, de natuurlijke schatten ook.

Op citytrip!

Naast ruïnes vind je in de Yucatan ook tal van leuke en bruisende steden. Zo heb je bijvoorbeeld Merida waar je een prachtig voorbeeld van de koloniale geschiedenis terug kunt vinden. Niet voor niets heeft Merida de bijnaam de White City. Mag het allemaal wat meer relaxt zijn en op genieten afgestemd? Dan is Cancun wat je zoekt. Dit is één van de bekendste vakantiebestemmingen ter wereld en een vakantieresort waar je U tegen kunt zeggen. In het resort kan je terecht voor wilde feestjes en tal van activiteiten, in de stad kan je even bekomen van al deze zaken en rustig een cocktail drinken op een terras.

Go local

Ben jij een echte backpacker die meer geniet van het echte leven ter plekke? Dan kan je in Yucatan ook gerust jouw ding doen. De natuur is er overweldigend en bovendien vind je constant leuke dorpjes terug op jouw route waar je van het echte leven kunt proeven. Yucatan is simpelweg enorm veelzijdig!