Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In deze Europese landen kan je het Noorderlicht zien!

Het Noorderlicht zien is voor veel mensen een grote wens. “Voor ik doodga, wil ik het Noorderlicht nog eens zien” luidt het vaak. De meeste mensen doen dit echter niet en daarom blijft het slechts bij een wens. Dat is zonde, omdat het zo’n bijzonder fenomeen is. Dat moet je écht met je eigen ogen aanschouwen! Het is wel lastig om een goed plan van aanpak te hebben: welke landen moet je juist bezoeken als je het Noorderlicht wil zien, en welke landen kan je beter links laten liggen in jouw zoektocht naar Aurora? Dat lees je hier!

IJsland

IJsland is het land bij uitstek waar je naartoe moet reizen als je het Noorderlicht wilt zien. De meeste mensen zullen dan ook naar een accommodatie in IJsland kijken bij hun missie naar het Noorderlicht. De periode november tot en met maart is ongetwijfeld de beste periode om het Noorderlicht in IJsland te zien. In de andere maanden is het gewoonweg te licht en zal je het Noorderlicht helaas niet goed kunnen zien. Het is handig om hier rekening mee te houden, aangezien jouw reis naar IJsland natuurlijk behoorlijk prijzig is. Dan wil je natuurlijk wel hetgeen zien waarvoor je naar IJsland bent afgereisd!

Noorwegen

Het Noorderlicht spotten kan ook enorm goed in Noorwegen. Dit land ligt ook ver op het Noordelijk halfrond, waardoor het natuurverschijnsel zich goed kan manifesteren. Ook in Noorwegen is de beste tijd om de Aurora Borealis te spotten van november tot en met maart. Dat is natuurlijk ook de periode waarin het het koudst is in Noorwegen. Kleed je dus warm aan en vergeet niet om extra thermokleding in je koffer te gooien: de gevoelstemperatuur kan namelijk ver beneden nul liggen. Spitsbergen is bijvoorbeeld een goede locatie om het Noorderlicht te zien, maar ook Tromso is een goede uitvalsbasis om het Noorderlicht te spotten! Het verwilderde landschap van deze stad maakt het plaatje helemaal compleet

Finland

Fins Lapland is erg populair onder fervente reizigers. Zo is Rovaniemi de hoofdstad van Fins Lapland. Je kan hier geweldige accommodaties vinden waarin je het Noorderlicht goed kan bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een romantisch sneeuwhutje met een open dak? Dat is toch een enorm unieke ervaring? De rest van de omgeving is ook een aanrader, met de mooie bossen en prachtige uitgestrekte vlaktes. Je zal je hier geen moment vervelen, er is altijd wel iets te doen of te zien. Maak bijvoorbeeld een gave tocht met de hondenslee: dé manier om wat meer van de omgeving te zien, terwijl je lekker vooruit wordt getrokken door een lief stel honden.