Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste locaties in Zuid-Engeland

Van schattige dorpjes en idyllische plattelandslandschappen tot levendige steden en schitterende stranden, deze lijst bevat enkele van de beste bezienswaardigheden en locaties in Zuid-Engeland.

Dorset, Jurassic Coast

De indrukewekkende Jurassico Coast die op de Werelderfgoedlijst staat, loopt over een lengte van maar liefst 150 kilometer langs de zuidkust. Van Exmouth tot Studland Bay. Voor prachtige stranden, ruige kustwandelingen en pittoreske badplaatsen, kun je de Jurassic Coast van Dorset gewoon niet verslaan. Dit stuk kustlijn staat bekend om zijn geologische en historische betekenis, omdat de rotsformaties en fossielen zo’n 185 miljoen jaar oud zijn! Er zijn dus veel redenen om dit deel van de zuidkust van Engeland te bezoeken.

De Cotswolds

De Cotswolds is een regio met enkele van de meest ongerepte dorpen in Engeland en dus een van de mooiste locaties in Zuid-Engeland. Bekend om hun honingkleurige stenen, knusse huisjes en traditionele theesalons, is het nergens zo charmant en historisch als in de beeldschone steden en dorpen in de Cotswolds. De meest populaire keuzes zijn Castle Combe, Bibury, Tetbury, Stow-on-the-Wold en Broadway.
Stonehenge

Een van de meest bezochte plaatsen in het zuiden van Engeland is Stonehenge in Wiltshire. Deze oude stenen cirkel blijft een van de grootste mysteries van het land. Hoewel we weten wanneer en zelfs hoe het werd gebouwd, zo’n 5.000 jaar geleden, weten we nog steeds niet echt waarom! Dat mysterie draagt ​​alleen maar bij aan de aantrekkingskracht, dus het is geen verrassing dat dit zo’n populaire attractie is in Zuid-Engeland.
Exmoor National Park

Exmoor National Park, gelegen in Noord-Devon en West Somerset, is een heuvelachtig heidegebied dat bekend staat om zijn unieke landschappen en wildernishabitats. Er zijn kilometers aan wandelpaden om te verkennen, kliffen aan de kust om over te klauteren en diep beboste valleien. Het nationale park staat bekend om zijn wildlife waaronder edelherten, otters en de iconische Exmoor-pony´s. Het nationale park voelt afgelegen, maar is makkelijk bereikbaar met de wagen en is omringd door tal van pittoreske dorpjes om te verblijven.

Cheddar Gorge

Het dorp Cheddar is zeker een stop waard tijdens je reis doorheen Zuid-Engeland. Eerst en vooral omwillde van de verbazingwekkende Cheddar Gorge, de grootste kalkstenen kloof in Engeland die elk jaar duizenden mensen trekt. Je kunt een wandeling maken boven de kloof en vervolgens de prachtige grotten verkennen die hier overal verspreid liggen. In een van hen krijg je de gelegenheid om te zien hoe de lekkere cheddar kaas wordt gemaakt! Er zijn ook een paar geweldige pubs en kleine winkeltjes die lokale producten verkopen.

Bath

Bath is een van de mooiste steden in het zuiden van Engeland en zeker een van de mooiste locaties om te bezoeken. De door UNESCO beschermde skyline staat vol met prachtige Georgische gebouwen. En het is bijna allemaal uitsluitend gemaakt van honingkleurige Bath-steen, dus het algehele effect is werkelijk adembenemend. De stad zit boordevol geschiedenis, vooral dankzij de oude Romeinse baden die worden gevoed door lokale warmwaterbronnen. Je kunt zelf ook je onderdompelen in deze hete baden.