Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een citytrip Rome plan je zo

Rome is echt de ultieme klassieke besteming voor een weekendje weg. Een stad die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten bezoeken. Dwaal rond door het hart van het oude Romeinse rijk, bezoek de zetel van de katholieke kerk of bewonder de mooiste fontein ter wereld. Een stedentrip Rome staat synoniem voor slenteren door de historische straten en genieten van een heerlijke pizza en authentieke gelato!

Hebben we je helemaal warmgemaakt? Lees dan verder hoe je een citytrip Rome plant.

Luchthavens in Rome

Er zijn twee luchthavens in Rome, Ciampino en Fiumicino, en ze liggen beide op ongeveer dezelfde afstand van het centrum. Canuit Fiumcino is de trein de meest interessante optie om het centrum te bereiken. De Fiumcino Express brengt je voor 14 euro naar station Termini, het hoofdstation in Rome waar je verder kan reizen met de metro.

Vanaf Ciampino is de bus de beste keuze. Deze brengt je voor 6 à 7 euro naar het centrum van de stad.

Openbaar vervoer in de stad

Rome is een erg makkelijk bewandelbare stad. Beter nog, met zoveel bezienswaardigheden raden we zelfs aan om Rome zoveel mogelijk te voet te verkennen. Moet je toch vlugger in een ander gedeelte van de stad zijn, dan is er nog altijd de metro. Voorlopig is er enkel lijn A en B, maar ondertussen zijn de werken gestart voor een derde metrolijn. Beide lijnen kruisen elkaar in station Termini.

Als bezoeker zit je het meest op de A-lijn. Het gaat van Termini langs de Trevifontein, de Spaanse Trappen, Piazza del Popolo en vooral het Vaticaan. De B-lijn brengt je van station Termini naar het Colosseum en Circus Maximus. Dat is waar 90% van de bezoekers van Rome deze lijnen voor zal gebruiken.

De Roma Pass

Koop een Roma-pas als je van plan bent om in Rome met het openbaar vervoer te reizen. Met de Roma Pass heb je drie dagen toegang tot het openbaar vervoer en krijg je ook gratis toegang tot twee musea. De kaart kost 52 euro en is te koop bij de toeristenpunten of online.

Als alternatief kan je ook de Omnia Card kopen. Deze omvat de Roma Pass, maar geeft je ook toegang tot verschillende bezienswaardigheden waaronder de Vaticaanse musea. Deze kaart kost 129 euro.

Eten in Rome

Eten is een belangrijk onderdeel van het Italiaanse leven en toegegeven, tijdens je citytrip Rome zal je geen moeite hebben om goed te eten als je van pizza en pasta houdt. In tegenstelling als bij ons heb je verschillende soorten horecazaken. Enerzijds heb er de ristorante´s of restaurants waar de obers je met hun menu naar binnen proberen te lokken. Het eten is er lekker, maar verder ook een stuk duurder. Betere opties zijn de meer informelere trattoria´s of osteria´s. Dit zijn authentieke familierestaurants waar je eenvoudige Italiaanse gerechten kunt eten.

Waar overnachten?

Hoewel Rome een grote stad is, is het Centro Storico best wel compact. Iedere wijk heeft heeft wel zijn charme en dus hangt het af van je persoonlijke voorkeur waar je verblijft. Kies je voor een hotel of B&B dicht bij Piazza Navona, of een accommodatie in Vaticaanstad? Het kan allemaal.