Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe vier jij de vakantie dit jaar?

Veel mensen gaan er jaarlijks in de zomervakantie even tussenuit. De één blijft in Nederland, terwijl de ander liever een nieuw stukje van de wereld ontdekt. Alleen, hoe ga je dat doen? Kies je voor een hotel of motel, een all-inclusive vakantie, of heeft jouw voorkeur toch een camping? En zo ja, ga je dan met de camper, caravan, vouwwagen of bungalowtent, of wil je liever een glamping avontuur?

Bedenk je wat voor camping je zoekt 

Het is heel belangrijk dat je eerst voor jezelf bedenkt naar wat voor een camping je op zoek bent. Er zijn veel verschillende soorten campings, dus door hier eerst goed over na te denken beperk je de uiteindelijke zoekresultaten. Wil je graag naar een familiecamping waar voldoende animatie is voor de kinderen, een plek aan het water of ga je juist liever naar een rustige camping? 

Ga je met kinderen op vakantie, dan is het zeker aan te raden voor een familiecamping te kiezen. Niet alleen zodat je zeker weet dat er genoeg te doen is en er een lekker zwembad aanwezig is, maar ook zodat je kinderen nieuwe vrienden kunnen maken en mee kunnen doen met het animatieteam. Heb je juist geen kinderen? Dan is een rustige camping ideaal, omdat je hier vaak geen gezinnen tegenkomt. 

Waar wil je heen?

Nog een belangrijk punt om over na te denken want, waar willen jullie heen? Blijf je graag in Nederland, of kies je toch liever voor een andere plek binnen Europa? In elk land zijn er wel campings te vinden, de ene wat uitgebreider dan de ander. Een mooie plek om naartoe te gaan, en daardoor zeker een aanrader, is Slovenië. Een camping in Slovenië is dan ook niet heel moeilijk te vinden, want het land wordt steeds populairder. Je kan kiezen voor een camping aan de Adriatische kust, maar ook aan de rand van de Alpen. Bezoek je liever meerdere landen tijdens je vakantie? Kies dan voor een plek vlak bij de grens van Hongarije, Kroatië en Oostenrijk. 

Wat neem je mee naar de camping?

Wat je uiteindelijk allemaal mee moet nemen naar de camping hangt af van je accommodatie. Ga je met je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan? Dan heb je het meeste waarschijnlijk al bij je. Huur je een chalet, caravan of tent op de camping, dan kan het zijn dat je nog een aantal dingen mee moet nemen. Dit staat altijd beschreven bij de betreffende accommodatie, dus het is aan te raden die goed na te kijken voordat jullie vertrekken.