Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zo overleef je je langeafstandsvlucht

Wie zei: “het leven gaat om de reis, niet om de bestemming”, dacht waarschijnlijk niet aan langeafstandsvluchten. Uren in een stoel verkrampt zitten is niet ons idee van plezier. Gelukkig is vliegreizen in de loop der jaren een stuk comfortabeler geworden dankzij een vorm van amusement, maaltijden en dranken.

In deze post geven we je echter wat extra tips geven over hoe je een langeafstandsvlucht overleeft en enkele essentiële zaken voor langeafstandsvluchten die de reis een stuk comfortabeler maken.

Kies je stoel zorgvuldig

Veel reizigers geven de voorkeur aan het raam, zodat ze er tegenaan kunnen slapen. Sommigen geven misschien de voorkeur aan een stoel aan het gangpad om vaker te kunnen lopen en hun benen te strekken zonder andere passagiers lastig te vallen. We zijn het er allemaal over eens dat de middelste stoel slecht is, dus het is het beste om je stoel op voorhand te selecteren. Hoe eerder je je stoel selecteert, hoe meer keuze je hebt.

Kies een plaats vooraan in het vliegtuig

Als het gaat om welke rij het beste is, is dat over het algemeen vooraan. Het zorgt voor een snelle exit wanneer je landt en je maaltijd als eerste wordt geserveerd. De rijen bij de toiletten en de allerlaatste rij in elk gedeelte wil je vermijden. Deze stoelen missen vaak de ligfunctie.

Neem een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking mee

Huilende baby’s, snurkende buren of luidruchtige praters kunnen allemaal worden vermeden met een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. Neem je eigen set mee, zodat je kunt slapen of gewoon kunt genieten van een film met een betere geluidskwaliteit.

Breng back-up entertainment mee

Tegenwoordig hebben de meeste passagiers een persoonlijk scherm met een oneindige bibliotheek aan films en tv-shows, maar het is altijd verstandig om een ​​back-up mee te nemen. Wat als je scherm niet werkt? Wat als je vast komt te zitten op de tarmac zonder inflight entertainment? Neem een ​​boek mee, download een offline podcast op Spotify of offline films op Netflix.

Draag laagjes

Het ene moment zweet je en het volgende bevries je. Zorg dat je een trui, sjaal of hoodie hebt die je kunt aantrekken.

Breng snacks mee

Hoewel er voor maaltijden wordt gezorgd, heb je soms geen zin in wat er wordt aangeboden. Als je je eigen snacks hebt, kunt je eten wanneer je wilt en slapen wanneer het je uitkomt in plaats van te wachten tot je dienblad is afgeruimd. Sommige luchtvaartmaatschappijen zetten snacks klaar als je trek hebt, wat ook dienst doet als tijd om op te staan ​​en je benen te strekken.

Wees productief

Voor degenen die niet kunnen slapen in vliegtuigen: nadat je genoeg films hebt gezien, is het tijd om productief te zijn. Zo kan je je telefoon opruimen door oude foto´s te verwijderen en opslagruimte vrij te maken voor de foto’s die gaan komen. Je kunt hetzelfde doen met apps.

Hydrateer

Vliegen heeft een uitdrogend effect, dus je lichaam heeft alle H20 nodig die het kan krijgen. Het helpt ook om jetlag te voorkomen.