Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beste bestemmingen in Afrika voor een safari

Wie droomt er niet van om op safari te gaan in Afrika? Dit enorme continent heeft zoveel mensen geïnspireerd om exotische dieren in hun natuurlijke omgeving te willen zien en de culturele diversiteit die Afrika te bieden heeft te ervaren.

Wist je echter dat Kenia, Zambia en Zuid-Afrika alleen al meer dan 60 nationale parken hebben, allemaal met verschillende terrein- en diersoorten? Met zo’n groot aantal nationale parken kan het best moeilijk zijn om te beslissen waar je heen wilt. Maar maak je geen zorgen, om je te helpen bij het plannen van je avontuur, hebben we hieronder de mooiste nationale parken en beste safaribestemmingen in Afrika voor je uitgekozen.

Serengeti Nationaal Park, Tanzania

Wanneer de meeste mensen denken aan een Afrikaanse wildlife safari, denken ze aan de Serengeti. Tussen het Serengeti National Park, het Ngorongoro Conservation Area en de aangrenzende buur, het Maasai Mara National Reserve in Kenia, beschermen het park de grootste en meest gevarieerde verzameling landdieren op aarde, en een van de laatste grote migratiesystemen die nog intact zijn.

Door deze migratie staat het ook bovenaan de lijst van beste safari’s in Afrika. Elk jaar in oktober en november komen meer dan een miljoen gnoes en 200.000 zebra’s naar het zuiden voor de regen, voordat ze ongeveer zes maanden later naar het noordwesten trekken.

Bwindi Impenetrable Nationaal Park, Oeganda

Gehuisvest in een dicht regenwoud in het zuidwesten van Oeganda, aan de rand van de Albertine Rift, ligt het Bwindi Impenetrable National Park. Het is een toevluchtsoord voor chimpansees, apen en de helft van de wereldpopulatie van bedreigde berggorilla’s.

Je kunt zelfs een vergunning pakken en op gorillatrekking gaan als je oog in oog wilt staan ​​met deze interessante primaten.

Kruger Nationaal Park, Zuid-Afrika

Het Kruger National Park staat niet alleen bekend om de beste safari’s in Zuid-Afrika en het prachtige berg-, vlakte- en tropische boslandschap, het is ook een van de grootste wildreservaten van het continent. De diversiteit aan soorten is er ongeëvenaard. Je kunt een glimp opvangen van de Big Five, maar ook de wilde hond, neushoornvogel en visarend zouden op je radar moeten staan. Als je onafhankelijk wilt zijn en op je eigen voorwaarden wilt verkennen, is dit een geweldige safaribestemming voor een self-guided tour, en er zijn zelfs plekken om te overnachten.

Chobe Nationaal Park, Botswana

Het eerste en biologisch meest diverse nationale park van Botswana ligt in het noordelijke deel van het land, in de buurt van de Okavangodelta. Vanwege de Chobe-rivier is er ook een ongeëvenaarde hoeveelheid wilde dieren en vogels – waaronder nijlpaarden, krokodillen, buffels, leeuwen, luipaarden en de grootste populatie aan olifanten. In plaats van een typisch 4×4 voertuig, is de beste manier om Chobe National Park te ervaren een boottocht. Het biedt een uniek perspectief, geweldige uitzichten en verbluffende foto’s.

Maasai Mara National Reserve, Kenia

Als we het hebben over de beste safaribestemmingen in Afrika, staat Maasai Mara altijd hoog in de lijst. In het zuidwesten van Kenia, in de buurt van Tanzania, biedt dit nationale park alles wat je maar kunt wensen tijdens een safari, want het is de thuisbasis van onder meer de Big Five.

Hoewel dit verbazingwekkende reservaat het hele jaar door geopend is, is de beste tijd om te bezoeken tussen juli en oktober, wanneer de verbluffende migratie van wildebeesten plaatsvindt, of tussen december en februari, wanneer de kans groter is om meer grote katachtigen te zien.